Скандал в Дебрен! Кой позволи на Мустафа Караибраимов да строи незаконно хале на гола ливада?

В редакцията на информационна агенция www.toppresa.com, постъпи сигнал от наш читател със следният текст : „Кой разрешава на собственик на ливада да строи без документи?  Това е землището на село Дебрен община Гърмен!  Върху ливада без проекти и нужната документация има построено хале, налят е бетон, защо се допуска всичко това?  Кой го позволява? “ 

Въпросният кратък текст е съпроводен от доста голям снимков материал. Разбира се медията ни не може да вземе отношение само на едно голо твърдение, било то от наш читател за това, Топ Преса ангажира репортер, който да проучи щателно случая. Оказва се че въпросният сигнал е изпратен и до РДНСК с копие до ДНСК, община Гърмен и прокуратурата. Имотът който се визира наистина според кадастъра на община Гърмен е „гола ливада“ собственост е на предприемача от село Дебрен – Мустафа Караибраимов. Няма нито обособен ПУП, нито в общината има депозирана документация за намерение за строеж и смяна на предназначение, нито има процедура по смяна  на предназначение. Това е повече от скандално, както обичаме да се изразяваме.

Обърнахме се към РДНСК – Благоевград, лично до кабинета на директора, от където получихме уверение, че по случая има образувана преписка с номер : 967 – 675 заведена на 15.06.2021 година и се води щателна проверка. Определено фактите, са на страната на жалбоподателя. Топ Преса се допита до специалисти, относно козуса в който бе въвлечена. На въпроса може ли да се стартира процедура по „указоняване“ на незаконния строеж, ни беше отговорено, че в правото термин „узаконяване“ не фигурира. Нещо повече казусът е наистина за прокуратурата, защо са на личе очевадни престъпления.

Тук е мястото да отчетем, че село Дебрен наистина от години се носи със слава на ПИК на меко казано странните и незаконни строежи. Припомняме, че до ден днешен там има къща построена над река и никой не взема отношение по въпроса. Повечено неразбории, са направени от екс кметицата Капитанова, която е родом от същото село и буквално раздавала на кило „права“ близките и приближение и от селото да строят – кой където иска. Дойде време според нас, новото ръководство на община Гърмен, да се вземе в ръце и да накаже с цялата строгост на закона местните тарикати, като  пишман бизнесмена Мустафа Караибраимов, който си позволи да строи магазин на гола ливада без нито един документ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене