Медиците от МБАЛ- Благоевград се върнаха към нормалния си работен ритъм

Хоспитализираните пациенти с усложнения от Ковид-19 в Пиринско рязко намаляха. Това показва последната справка на НЗОК от миналата седмица. В най-голямата болница МБАЛ – Благоевград, която бе превърната почти изцяло в ковидна в пиковете на трите вълни на заразата, настанените за лечение в инфекциозно отделение са едва 4-ма.

„Вътрешно отделение, което беше с най-много разкрити легла, вече не е ковидно. В него към момента са хоспитализирани 7 пациенти с други заболявания“, заяви началникът на отделението д-р Румен Кондев. Болницата работи в нормален ритъм и от 330 легла 115 са заети с пациенти в различните отделения.

В частната болница ПУЛС от 225 легла 103 са заети, от които пациентите с Ковид са 7. В общинската болница за белодробни заболявания от 36 легла 17 са заети, като 3-ма от пациентите са с диагнозата Ковид-19. Няма болни с усложнения от опасния вирус в ковидния сектор на СБАЛО „Св. Мина“, в която от 110 легла 25 са заети с пациенти с онкозаболявания.

В МБАЛ – Разлог също няма хоспитализирани с Ковид, като 78 от 149 легла са заети с пациенти с други заболявания.

В Югозападна болница, която е с най-много легла в областта – 336, заетите са 166, от които 13 с пациенти с Ковид-19.

В МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев от 155 легла 95 са заети, от които 12 са с Ковид. Към вчерашна дата обаче бройката на болните с коронаинфекция, които се лекуват в инфекциозно отделение, беше паднала до 4, съобщи зам. директорът на гоцеделчевската болница д-р Ангел Тонгов.

В тази връзка важно е да се уточни, че данните от последните отчети на лечебните заведения в Пиринско, публикувани на сайта на НЗОК, търпят корекция, тъй като промяната в легловата база е динамична. Т.е. бройката на хоспитализираните лица към момента може вече да е под 30 души в цялата област.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене