Бизнес проучване! Неврокопско измества Сандански като туристическа СПА дестинация!

Топ курорти с имена градени с години, падат в краката на неврокопското туристическо предприемачество. Проучване на Топ Преса показва, че новата СПА перла на туризма в югозападна България е гърменското село Огняново.

Местните хотелиери щастливи споделят, че съвземането на сектора в района след пандемията се е случило сравнително бързо, пораженията ги има но бъдещето е обещаващо. Върна се старото време, когато резервациите са ясни поне с месец напред, нещо което не се наблюдава още в другата СПА дестинация в района – град Сандански например.

Спа хотел Оазис- с. Огняново – businessregistar

Чудесната локания на неврокопския край, също е предимство за туристите, не само минералните води на Огняново. Родопите, красотите на Пирин във възрожденски стил, язовир Доспат, Сърница, Баташкия балкан дори са само на крачка или на около час път с кола. Силен е региона и за пешеходният туризъм, планинарството… И всичко това съчетано с амбициозно предприемачество, дава истинско бъдеще за развитието на туризма въпреки проблемите с кадрите и неуредената инфраструктура на места.

Нови населени места се развиват, като село Марчево например в община Гърмен, доста села в сатовчанския и хаджидимовския край, така че със сигурност неврокопският край ще измести водещите курорти от региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене