Богдан Боцев: Трябва да осигурим по-достоен живот на хората с увреждания и пенсионерите

Изявление на Богдан Боцев, кандидат за народен представител от „БСП за България“ с бюлетина номер 4 и преференция 105.
В програмата за управление на „БСП за България“ е заложено създаването по региони на държавни социални предприятия, в които да се осигурява заетост на хората с увреждания и в неравностойно положение.
Такива предприятия функционираха преди години в цялата страна и те даваха възможност на хора с различни физически затруднения да изкарват прехраната си. Това е нещо, което днес е много трудно за тези групи от обществото. Те са отчаяни и се чувстват забравени в последните години. До такава степен, че днес, по време на срещата която проведохме, ни благодариха, че само ние се сещаме за тях.
Много трябва да се направи както за хората с увреждания, така и за българските пенсионери. Всички знаете, че именно „БСП за България“ е била инициатор през годините за увеличаване на пенсиите. В последното и кратко 45-то Народно събрание имахме готов законопроект за преизчисляване на пенсиите, който внесохме, но всички останали не пожелаха да подкрепят.
Надявам се, че в следващия 46-ти Парламент ще можем да осигурим по-достоен живот на възрастните хора и на хората с увреждания в България.
Купуването и продаването на гласове е престъпление
202257337 925459604683290 4649341948411476930 n

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене