Илко Стоянов подари истински футболен празник на благоевградчани

Цар футбол завладя този уикенд игрищата на комплекс „De Lima” в Благоевград. Заслугата за футболния празник за деца и възрастни бе на кандидата на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград – Илко Стоянов. Надпреварата никак случайно бе под надслов „Има такъв град”. Защото заявката на кандидат-кмета е да постави Благоевград на икономическата, спортната, културната, социалната и турустичестата карта, за да се знае и в страната, и в чужбина не просто, че има такъв град, а че има такъв проспериращ и развиващ се град.

Много футболни умения, мачове в духа на феърплея, хубава музика и прекрасно настроение – това бе картината в събота и неделя на спортния комплекс. Нямаше как да бъде другояче, след като началния удар даде не кой и да е, а световната шампионка по шах – Антоанета Стефанова.

Близо 200 състезатели и стотици зрители сътвориха истинско шоу на и край терените. Разбира се, „черешката на тортата” бе демонстративният двубой, в който сили премериха сценаристите от Шоуто на Слави и горските от Благоевград. С много хъс и желание се хвърлиха в битката на терена и двата тима. Играта бе равностойна, но все пак горските поведоха с 1:0. Това наложи в игра да се включи и кандидат-кметът Илко Стоянов, който храднокръвно реализира отсъдената 100-процентова дузпа за отбора на сценаристите и изравни резултата 1:1. Веднага след това дойде и последният съдийски сигнал. При изпълнението на единадесетметровите удари сценаристите победиха, тъй като бяха безкомпромисни при изпълненията, докато горските пропуснаха две дузпи.

В оспорван и инфарктен финал футболистите на „Ел Класико” се наложиха трудно над достойните си опоненти от „Андреев тийм” с 3:2 и заслужено спечелиха турнира, който бе с благотворителна кауза.

За победителите и за най-добрите футболисти бяха осигурени купи и медали, които им бяха връчени от Илко Стоянов. Огромна купа получиха „За мен най-важно е, че успяхме с моя екип да създадем добри условия за участниците и зрителите на турнира. Ако получа доверието на моите съграждани, ще продължа да подкрепям и развивам всички видове спорт в града. Защото спортът не е само победи и отличия, но и много дисциплина и най-вече здраве. Затова ще заложим и на развитието на масовия спорт”, заяви след финала на надпреварата кандидат-кметът Илко Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене