Ще се хванете за главата къде са били скрити тлъстите пачки след обира в Дупница

От прокуратурата заявиха, че деянието е с изключително висока степен на обществена опасност

Със съдействието на самия извършител, е открито мястото, на което е била открита паричната сума, която е в български лева, долари и паунда. Общата сума възлиза на 54 000 лева.

Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в Дупница относно банковия обир в града.

Информацията, която имаме от разследващите органи от РПУ-Дупница, е, че парите са намерени и укрити в тениска, която е била на извършителя в краен квартал на град Дупница при някакви храсти.

Извършителят е пострадал при опита за излизане от банката. Той е стрелял по ключалката, за да се оттегли и разпръснали се стъкла са го наранили.

Няма данни дали е имал съучастник. Мъжът не е криминално проявен.

За това престъпление, за което е образувано досъдебното производство.

Наказанието, което грози извършителя е от 5 до 15 години лишаване от свобода, както и ½ отнемане от имуществото на извършителя.

Лицето към момента е задържано за 24 часа по Закона за МВР. Делото е докладвано на наблюдаващ прокурор и лицето днес ще бъде привлечено като обвиняемо за тежко умишлено престъпление и мярката му ще бъде изменена на задържане за 72 часа.

Това е деяние с изключително висока степен на обществена опасност. Извършено е с изключителна дързост. Престъплението все пак е станало на обяд в 14:00 часа, обясниха от прокуратурата.

От ведомството не дадоха повече информация за мотивите на извършителя и не коментираха на къде е мислел да избяга с парите.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене