Росен Желязков в Благоевград: Зад харвардския чар стои озъбения реваншизъм и сянката на Държавна сигурност

Отново сме пред избори и гласът на всеки ще е от значение за бъдещето. Избор се прави от хора със свободна воля, затова за ГЕРБ гласуват хората, които са разумни, предприемчивите, осъзнатите хора. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград Росен Желязков при официалното представяне на кандидатите за народни представители на коалицията в областта. Събитието се състоя пред над 500 симпатизанти и съмишленици в най-голямата спортна зала в Благоевград.

„Какви са упреците към нас – били сме системна партия? Да, системни сме, защото сме за парламентарна република с пазарна икономика, където младите успяват. Постигнахме рекорди в брутния вътрешен продукт на държавата, в кредитния ни рейтинг. Това са обективните неща, срещу които се вадят несъстоятелни аргументи. Постигнахме стабилна среда, в която хората разгръщат своя потенциал, развиват се като свободни европейци”, посочи Росен Желязков. По думите му така наречените партии на протеста се крият зад паравана на служебния кабинет, който няма да има значение, но е там, за да създава страх и да обезценява постигнатото.

„Зад харвардския чар стои озъбения реваншизъм и сянката на Държавна сигурност. Това, което се предлага, е подмяна. На изборите ние ще сме първа политическа сила, с която всички ще се съобразяват. При нас има промяна, а не подмяна, и листата ни в Благоевград е с млади и амбициозни хора”, подчерта Росен Желязков.

„Това, което ни отличава от всеки друг политик или партия, е, че имаме нещо зад гърба си. Ние не говорим какви са другите, а какво сме постигнали и какво можем да направим още. Говорим за идеи, за проекти, за резултати. Гледам тази пълна зала и виждам, че никой не може да ни изчегърта”, каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков. Според него другите партии клеветят ГЕРБ, защото няма как да отрекат увеличението на пенсиите и на заплатите, няма как да не виждат изградените пътища, обновените детски градини и училища. „Какво им остава тогава? Остава им да си измислят и да скалъпват истории. Защото щом не могат да атакуват нас, ще громят доверието в нас. Ще удрят по съвестта на хората, които гласуват за нас. Ще ги карат да се съмняват, да не ни вярват, да се срамуват, че ни подкрепят”, заяви Новаков. Той призова симпатизантите на най-голямата политическа сила в България да не се поддават на манипулациите, тъй като винаги ще има кой да напада силните.

Независимият кандидат за кмет на Благоевград, подкрепен от ГЕРБ – Андон Тодоров, призова хората в залата да се обединят за каузата „Благоевград” и на 27 юни да се поздравят с победа на кметския вот. „Община Благоевград е на ръба и още по-лошото е, че благоевградчани са обезверени и отчаяни. Затова новият кмет, с влизането си в кабинета, трябва да започне работа. Време за губене няма! Няма време за навлизане в проблемите, той трябва да ги знае, но, трябва и да знае как да ги реши! Да има опит, готова програма, но и да има куража да преодолее всякаква съпротива и да задейства цялата административна машина да заработи на пълни обороти”, каза още Андон Тодоров.

По думите му той се е кандидатирал за кмет, защото знае как да извади града от застоя.  „През последните  3-4 години, когато Благоевград тръгна главоломно надолу, си навлякох гнева на някои хора, като подех  остра битка за важни за благоевградчани каузи. И видях, че когато  вложиш цялата си енергия, опит, знания, амбиция, можеш да спечелиш дори смятани за загубени каузи – като каузата „Бачиново”, и минералната  вода”, уточни кандидатът за кмет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене