Министър-председателят Стефан Янев: Надявам се с премиера Зоран Заев да проведем разговори в търсене на подходящи решения в интерес и на двете страни

„Утре очакваме официална делегация от Република Северна Македония, водена от министър-председателя Зоран Заев. Надявам се, че ще проведем разговори и в рамките на общата политическа картина, и в дълбочина и конкретика в търсене на подходящи решения, които са в интерес на двете страни и на народите ни“.

Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на заседанието на Министерския съвет. Премиерът изтъкна, че въпросите, които ще бъдат разглеждани, са от особена важност за България и Република Северна Македония.

„Надявам се практическите стъпки, които можем да направим между двете правителства, да намерят по-късно отражение и в позиция, която ще бъде разгледана в българския парламент и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция и на европейската перспектива на всички страни от Западните Балкани“, категоричен бе министър-председателят Стефан Янев.

Премиерът обърна внимание, че в рамките на днешното заседание на кабинета ще бъдат взети решения, които са още едно доказателство, че основната цел на правителството е да работи за подобряване на ситуацията у нас и за предприемането на неотложни действия за решаването на важни за обществото проблеми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене