За какво служат хранителните добавки

Под “хранителни добавки” хората обикновено разбират мултивитамини за деца или протеини за трупане на мускулна маса. Истината обаче е малко по-различна. Действително, на пазара и повечето онлайн магазини са се насочили към предлагането основно на L-карнитин, протеини и други продукти, подпомагащи спортистите и хората, трениращи във фитнеса. Но нека не забравяме, че преди всичко добавките ни дават онова, което храната, водата, слънцето не успяват.

Какво ни осигуряват хранителните добавки

Дават ни здраве, енергия, сила да извършваме ежедневните си задължения. Подобряват концентрацията ни, защитават ставите и мускулите при травми и натъртвания. Много от натуралните хранителни добавки подпомагат умствената дейност. NOW добавките са предпочитани от учащи, преподаватели, хора на интелектуалния труд като цяло.

Предимствата им не се изчерпват до тук. В днешно време почти няма семейство, което да не се е снабдило с детски мултивитамини, или кърмачки – с добавки на основата на фолиевата киселина. Причината са доказаните нужди на организма от допълнителна подкрепа в условията на динамичен начин на живот, изпълнен със стрес и предизвикателства.

Колко често да ги приемаме

Факторите са комплексни. За хора с автоимунни и хронични заболявания последователността и ежедневното приемане на аминокиселини, витамини, протеини, наситени мастни киселини е задължителна. Дори да не страдате от заболявания можете да усетите разликата, когато приемате Омега 3 например и когато дълго време натоварвате ума си, без да му позволите да се възстанови. В основата на множество оплаквания и болести стои недостигът на Витамин Д. Метаболитните нарушения и диабетът пък са следствие на недостатъчен прием на Витамин Ц, Д и др.

Кога е възможно да предозираме и трябва ли да правим паузи между приемите

Макар че е рядкост, прекаляването с вещества от този тип е възможно. Основното им предназначение е да запълват хранителните пропуски, но не и напълно да заменят разнообразното меню. Крайностите, както във всеки друг аспект, и тук не са препоръчителни.

По отношение на паузите – дали да правим такива или не – ако става дума за хранителни субстанции, свързани с извайването на фигурата, да. Останалите не се складират в организма и в този смисъл нямат компенсаторен ефект.

Какви хранителни добавки предлага Nowfoods

  • спортни добавки;
  • аминокиселини;
  • антиоксиданти;
  • билки;
  • фетбърнъри;
  • минерали;
  • витамини;
  • мастни киселини.

Всички продукти са безкрайно полезни за подобряване на здравето ни. Гарантираме, че са качествени и ще окажат търсения ефект върху здравето и благосъстоянието Ви!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене