Вяра: 15 години след атентата срещу ВИС-аджия №1 на Дупница: Варненци алармират: Златистия забрави куршумите на килъра във Варна, прави втори опит да покори морската столица

Златистия

Златистия не е отишъл във Варна да се лекува, а да подготвя почвата за нов десант там. Това съобщиха за вестник „Вяра” от ъндърграунда на Варна. Те припомниха една забележителна история отпреди над 15 години. Тогава крупната фигура на ВИС-2 Злати Златев-Златистия отиде да покорява с дупнишки мурафети бизнесмените в морската столица. Оказа се, че Варна не беше лъжица за неговите уста и Златистия се върна като пребито куче в Дупница. Той за малко не загуби живота си там и се прости само със супермодерния си джип. В морската столица го причака килър, който изпразни един пълнител срещу него, но Златистия остана невредим. Тогава се лансира версията, че Златистия с мощта на ВИС-2 се опитал да рекетира ресторантьорския бизнес и чрез него се опитал да сложи ръка на пристанището във Варна. Завалията не знаел, че посяга на толкова едри риби, колкото бедният му мозък не можел да си представи. С дъжд от куршуми и взривен джип варненци му посочили пътя към Дупница. Животът на Златистия се разминал на косъм и през следващите години, докато го тикнат в затвора за убийството на братовчед му Мантарков, не е правил опит да се намърда във Варна. Сега обаче отново имал амбицията да командва Варна и да лапне парче от варненската баница. По тази причина измислил версията, че отива да се лекува при сина си в морската столица.

Елена Златева

Толкова ли няма болници в Кюстендил, София, Благоевград, та трябва от саморановското общежитие да бие път до Варна, питат варненци. Същият въпрос лази и полицията в РУП-Дупница. Дупничани питат прокуратурата не си ли задава въпроса какво прави Златистия във Варна и защо е напуснал болницата за толкова дълго време, че майка му и синът му да го търсят. Стигна се дотам майка му да изпадне в истерия и да иска среща с шефа на общежитието в Самораново Георги Стателов, за да го пита дали Златистия се е върнал в общежитието, или е убит, за което „Вяра” първи информира.

Припомняме, че прокуратурата в Кюстендил пусна Златистия за лечение във Варна през август, но му загуби следите. Златистия бил опериран и вече разхожда нова става. Издействал си е свобода за 2 месеца.

Златистия има да лежи още 3 години от общо 18-годишната си присъда, но затворниците в Бобов дол са категорични, че той си е извоювал свободата и само още след 6 месеца излиза.

Снимките:

1 Злати Златев-Златистия

2 Елена Златева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене