Костадин Костадинов: УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛИ2-2

ИЗБОРИ 2021 – 2 ОПИТ
Здравейте приятели, здравейте на цялата фейсбук общност, която ни следи, Лазаре, ти критико литературний, здравей и ти.
Предният път ви представих част от играчите на терена, днес продължаваме. Продължаваме по старшинство, разбира се. Тоест, след като миналият път писахме за ГЕРБ, сега наред е ИТН. Водач за Кюстендил е Виктория Василева, началник – щаб, сив кардинал и силната длан в партията. Той и Тошко иска да мине за силната длан, но засега остава просто силната уста и аватар на Славиту. Вики е ученичка на знаковия силовак в силните години на СДС, Христо Бисеров. След като Командира го отстрани, тя също оттече с него. За да се върне днес по-силна и по-мотивирана. Спомням си предния път, как Ники Златарски я развеждаше из Дупница и района, като да е Тодор Живков. То не бяха стойки, не бяха заклинания… Ники научи най-лошото от политиката. При това, по доста болезнен начин. Каката (преди я наричах бабата, но вече НЕ) го финтира и шутира като френски нападател срещу български защитник. Нищо Ники, изгладените панталони остави в гардероба. Ще има още избори… Тя, каката, финтира и още един, бих го нарекъл приятел, и го отстрани от листата. Той пък щеше да бъде като Левски. А сега си остава просто офицер от резерва. Напред обаче излиза нов дупнишки нападател – д-р Здравко Данаилов. Злите езици коментират, че бил човек на някакви други човеци, обаче ЙОК! Доктора е човек на Вашият автор, сиреч на мен. Тъй де, Здравко ми е личен зъболекар. И сега го закъсах. Как защо? Защото ми знае и кътните зъби. При това буквално! Здравко, докторе, ти майка, ти баща, ще гласувам за теб. С две ръце и с всички зъби, дето не си ми извадил, честна пионерска, бъди здрав, успех, ойларипйййй!
Добре де, сега Здравко като стане депутат, къде да ходя на зъбар? Опс, сетих се, И.И. се връща в родния си град. Спасени сме, да живей!
ВМРО – 2 опит. Жоро Петров пак водач. Умни хора са в централата на ВМРО, няма две мнения. Няма да сложат някой, дето ще влезе, я. Сложи Жоро и се не бой. Шегувам се, приятели. За малко хора бих казал, че стават за депутати. Жоро Петров категорично е един от тях. Успех, войводи. Но защо ли не ми се вярва…
Пак в листата на патриотите е и друг мой, а и ваш, любимец – Райчо г-н Цветин. Райчо е досегашен зам.областен управител, бивш зам.кмет, бивш председател, бивш директор, бивш … бе само министър-председател не е бил. За съжаление.
И започваме: „ЕДИН ДЕН ОТ ЖИВОТА НА ДЕПУТАТА РАЙЧО Г-Н ЦВЕТИН“. Тази сутрин г-н Цветин се събуди в лошо настроение. Предната вечер г-жа Цветина го бе мъмрила по телефона. „Райчо, снощи пак си ходил по гуляи“. Как да й обясни, че това влиза в задълженията му. Нали народа го е избрал да служи! Как да не отиде на прием в Н-ското посолство? Че нали затова е депутат? Вярно е, че не е много културно да придърпаш стола си до шведската маса. И да изпиеш бутилка и половина черно джони. А после да те свалят по чорапи до депутатския мерцедес. Но какво тук е някаква си проза? Важното е, че е бил и представил България! Народа нали затова го е избрал, да му служи! След тези мисли депутата завърши набързо сутрешния тоалет, докато закусваше хвърли бърз поглед на новините във фейсбук и бавно се запъти към събранието. Главата силно го наболваше. Въпреки това той веднага забеляза купчината пръст и камъни, изсипани до някаква дупка на платното за движение. „Какво е това? Как си позволяват? Своеволие“, помисли си депутата. „Народа ме е избрал да му служа. И ето сега ще го направя“. И депутата сръчно вдигна някаква лопата, небрежно хвърлена върху камарата. Последва чевръсто прехвърляне на пръст в дупката. Все пак, преди да стане Г-н Цветин, Райчо бе босоного селянче и що дупки е изкопал с родителите, що нива е прекопал! „Какво правите бе, еййй“, чу се неистов вик из дупката. „Вътре сме, ремонтираме тръбата, чувате ли“? Г-н Цветков се огледа крадешком, хвърли лопатата и скоротечно се втурна надолу по улицата. А вятъра продължаваше да духа и разнася мита за великия човек-депутат…
ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ…
Днес се открива предизборната кампания. Демек, фабриката за илюзии. Но аз съм тук, за да ви водя по сложния път на политиката. Пък вие чуквайте по някой лайк. Ако ви е харесало, разбира се.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене