Преглед на националния печат

печат

“Труд”

Пренареждане на шефове в МВР

Масова смяна на шефове на ключови дирекции върви в МВР в последните дни.

Служебният вътрешен министър Йордан Бакалов съобщи, че дирекциите “Инспекторат” и “Сигурност” са вече с нови началници. По-късно стана ясно, че са сменени и шефовете на дирекции “Финанси”, “Стопанска” и “Координация и информационно-аналитична дейност”.

Губим 320 млн. лв. европейски пари

България ще загуби 320 млн. лв. от 7-те европейски оперативни програми за периода 2007-2014 г. До тази стойност ще стигнат финансовите корекции – глобите за грешки и проблеми в усвояването, които Брюксел ни удържа, показва анализ, изготвен от KPMGБългария.

“24 часа”

Щонов: НЕК може да стигне до несъстоятелност

70% от разходите в енергетиката се трупат заради ВЕИ и дългосрочните договори с американските “Марици”, а те дават 50% от енергията за регулирания пазар. Това става ясно от презентация на министъра на икономиката Васил Щонов пред първото заседание на енергийния борд.

“Стандарт”

Софиянец крие милион данъци

Софийски богаташ опита да си спести данъци за един милион. Той укрил доходи за 10 млн. лева, но измамата била разкрита от служителите на Националната агенция по приходите. При направените ревизии са спипани общо 850 тарикати, които се опитали да повторят номера на столичния баровец. По този начин хазната е щяла да бъде ощетена с общо 20 млн. лв. данък върху доходите.

Безплатен обяд по морето

Морето на север е пълно чак до 22 септември. До Деня на Независимостта легловата база по Добруджанското Черноморие е резервирана на 100%. Бизнесът в момента предлага много бонуси за записвания за почивка през септември. „Цените масово са с 15-20 % по-ниски. Някои от колегите, които приемат на база нощувка със закуска и вечеря, предлагат безплатен обяд“, каза за „Стандарт“ председателят на регионалната браншова структура на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България Димитър Димитров.

“Сега”

Дългът на държавата към фирмите ще стане 400 млн. лв. до 3 месеца

Десетки фирми могат да станат за пореден път заложник на държавата заради слабата финансова дисциплина на администрацията и проблемите с бюджета. По данни на финансовото министерство просрочените задължения на министерствата по договори с фирми в края на годината може да стигнат 400 милиона лева.

Правителството махна всички спорни текстове във „Визия 2020“

След едноседмична редакция на „Визия: България в НАТО и в европейската отбрана 2020“ авторите й са се отказали от всички текстове, които предизвикаха дебати и искания за оставка на военния министър Велизар Шаламанов. Това стана ясно от одобрения от Съвета по сигурността документ, който беше публикуван вчера.

“Монитор”

Видения в спалнята на Дончева

Тишината в спалнята ражда безумия. Тази култова реплика отправи преди време червеният Румен Петков към червената Татяна Дончева. С днешна дата можем да добавим, че в спалнята на Дончева има и видения. Привиждат и се най-различни неща – нова партия, много депутати в парламента. А вчера и се привидяха даже еничари, български еничари.

ЕВН иска 26% поскъпване на тока през нощта

Увеличение на нощната тарифа на тока с 25,96% и на дневната с 16,28 на сто иска енергото в Югоизточна България. Заявлението за промяна на цените вече е внесено в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), като от ЕВН настояват новите цени да влязат в сила на 1 октомври.

“Капитал Daily

София и Пловдив получават от кабинета 13.6 млн. лв. за инфраструктура

Правителството планира отпускането на допълнителни 8 млн. лева за София за дострояването на втория лъч от софийското метро – от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“. Други 5.628 млн. лв. ще се прехвърлят на Пловдив за дострояването на спортния комплекс в града.

Поръчката за ремонта на Зимния дворец беше спряна на финалната права

Процедурата за избор на изпълнител на реконструкцията на Зимния дворец в София за 41 млн. лв. без ДДС е прекратена от възложителя „Академика 2011“ EАД. Новото ръководство на държавната фирма се мотивира с необоснованата висока прогнозна стойност на обществената поръчка и липсващите средства в дружеството за изпълнение на ремонта.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене