ВИДЕО: За 2 643 000 лв. спешен безлихвен заем ще кандидатства община Гоце Делчев

оаоао

Това е решение на местните парламентаристи от Гоце Делчев, което взеха вчера в късния следобед на първа точка от извънредното заседание на Общинския съвет. Едната част от парите общината ще ползва за завършване на проекти и ще осъществи важни бюджетни дейности.

Другото предложение на съветниците към кмета Москов бе относно удължаване срока на договора за погасяване задълженията към Фонд ФЛАГ ЕАД. Финансовите задълженията на общината към този фонд са за реализиране на проекта „Преустройство и преоборудване“ на МБАЛ „Иван Скендеров“. Искането за разплащане към фирмата-изпълнител, което бе разглеждано на втора точка от извънредното заседание на този проект, е за 1 183 630 лв.

Министерството на финансите дава възможност на около 30 общини в България, чиито сметки са в станалата скандално известна Корпоративна търговска банка, да кандидатстват за ограничен достъп до сметките на повечето здравни и социални клиенти на банката.

И по двата случая община Гоце Делчев има силно мотивирани аргументи за исканата сума и се надява исканият безлихвен заем да бъде одобрен, а срокът за издължаване към Фонд ФЛАГ ЕАД  да бъде удължен.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене