Ученици на СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово, са победители в конкурса „Детство мое – реално и вълшебно”

Във всеки от нас живее дете – весело, безгрижно, чудато, замечтано. По пътя на нашето израстване понякога забравяме за него, но то е там и чака знак, за да се прояви с целия си колорит.

Четирима ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, са пресъздали детското вълшебство в литературни творби и са отличени с призови места в Национален конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“,  организиран от ЦПРЛ – ОДК гр. Ловеч. Първите места във втора и трета възрастова група бяха за есетата на Анелия Спахиева – 7. клас и Георги Спахиев – 12. клас, а трето място спечели творбата на Милка Воденичарова в трета възрастова група (12. клас) на Национален конкурс за есе на тема „Детство мое – реално и вълшебно”. Поощрение за творбата си получи шестокласничката Илиана Влахова. Консултант на учениците е отново старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова.

Организатори на конкурса са Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Ловеч. 95 броя литературни творби се състезаваха на тазгодишното издание на конкурса, който е организиран от ЦПЛР – ОДК, гр. Ловеч и е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на МОН. Наградените творци са 18 и сред тях са учениците от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, единствените участници от област Благоевград в конкурса.

Резултатите бяха ясни от преди седмица, а самите награди и дипломи пристигнаха вчера по куриер – това съобщи техния консултант Заприна Глушкова. Тя раздаде наградите на учениците, като им пожела щастливо бъдеще и много творчески изяви.

Поздравления за учениците!  Техните интереси са в много области на науката и изкуството. Припомняме, че през тази учебна година те участваха се класираха на множество национални и международни конкурси, за които съобщи нашата медия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене