Ученици от НПГ „Димитър Талев“ сертифицирани по Проект Skills 4 Smart TCLF

Учениците от НПГ „Димитър Талев“ от 10 и 11 клас, специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ взеха участие в проект за Секторно Сътрудничество върху Уменията. Той е нова рамка за стратегическо сътрудничество между основните страни – бизнес  и образователни институции.

Директорът на гимназията връчи сертификати на всички  участващи ученици в пилотната фаза на обучение в квалификационен профил : Компютърно моделиране (CAD) на облекло.

Проектът включва 22 партньорски организации от 9 европейски страни. В състава на консорциума са включени разнообразни в дейността си партньори от секторите като институции за професионално образование и подготовка (VET), университети, изследователски центрове, компании, национални органи за признаване на квалификация, секторни експертни организации и 3-те европейски представителни организации, представляващи TCLF индустриите на европейско ниво. Освен това, страните, покриващи консорциума, са Белгия, България, Франция, Гърция, Италия, Полша, Португалия, Румъния и Испания, които са най-големите представители на TCLF секторите е Европа.

С общите усилия на всички партьори е създадена и доразвита нова програма за позицията Моделиер по компютърно моделиране на облекло, съответстваща изцяло на нуждите на индустрията.

Бъдешите моделиери по компютърно моделиране на облекло се обучаваха да проектират дизайна, оценяват, коригират и модифицират кройките, плана на кроене и техническите файлове за всички видове облекла, използвайки CAD системи. Моделиерите действат като връзка между дигиталното принтиране, кроенето и шиенето, вземайки под внимание техническите изискванията за качество, производство и оценка на разходите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене