Учител по физическо спаси дете, пометено от пиян шофьор в Разлог

Родители на 5-годишно дете, което преди дни бе блъснато на една от главните улици в Разлог от автомобил с пиян шофьор, изразиха благодарност към преподавателя Николай Фарфаров.

Във фейсбук те разкриха благородната постъпка на учителя по физическо възпитание в РПГ „ Никола Стойчев“. Младият мъж е проявил загриженост и отговорно поведение в инцидента, застрашил здравето и живота на малкото момче.

Фарфаров станал свидетел на злополуката и благодарение на бързата му реакция успял да спаси живота на детето. Той чул уплашените викове на бабата, която стояла безпомощна до внучето си. Видял, че момчето си е глътнало езика вследствие на силния удар от колата. Без да губи време и самообладание, младият мъж извадил езика на малчугана и така спасил живота му.

„Изпълних гражданския си и човешки дълг“, сподели преподавателят.

Служители от МВР Разлог също изказаха благодарност към учителя за неговото съдействие и оказаната помощ.

Васка Пенева, директор на Разложката професионална гимназия по туризъм „Никола Стойчев“, сподели, че е горда от постъпката на своя колега.

„Трябва да имаш голямо сърце и душа, за да помогнеш на изпаднал в беда, независимо дали на възрастен човек или на дете. Горда съм да имам в екипа си хора с такива големи сърца“, написа тя./илинден прес/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене