Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица

Опитният специалист Марк Гьолкел от Института в Лайбниц за зоопарковете и дивата природа в Германия направи преглед на 6 мечки в парка над Белица – Светла, Сейда, Йета, Нада, Дана и Рада. Годишният медицински преглед бе извършен във ветеринарната клиника на Центъра за реадаптация на четириногите. Всички мечки бяха щателно прегледани с ултразвук и бяха взети кръвни проби. На всички тях бяха прегледани и зъбите.

Светла, Сейда и Йета имат проблеми със зрението. За много голямо съжаление се оказа, че Сейда е напълно сляпа. Гледачите забелязаха промяна в нейното поведение преди известно време, но при този преглед лошата диагнозата бе потвърдена. Това е причината, поради която тя бе преместена в по-малък сектор в парка. Светла и Йета са полуслепи. За голямо съжаление бе наложително да се извади по един зъб и на трите мечки – Дана, Светла и Сейда.

Повечето от нашите мечки са много възрастни и имат проблеми с костите, тъй като са били принуждавани да стоят на две лапи, когато са били „танцуващи мечки“ и поради тази причина ще им бъде направен преглед с рентген възможно най-скоро. Всички прегледани мечки са в техните сектори и се чувстват добре.

Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица

Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица Немски медик прегледа спешно 6 мечки в парка над Белица

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене