ГЕРБ в Пиринско ще се бори за 7 мандата, Цветанов влиза в НС от Велико Търново

main_bГЕРБ в Пиринско ще се бори най-малко за 6-7 мандата в следващия парламент, заяви водачът на листата Цветан Цветанов при представянето й в Благоевград, с което партията стартира предизборната си кампания.

„Ще заложим на конструктивен диалог, без компромати. Трябва да направим всичко възможно да привлечем избирателите с идеи, а не с противопоставяне“, увери Цветанов.

Той пожела успех на опонентите си в изборната надпревара, но предупреди, че листата на ГЕРБ е най-силната и най-добре подготвената.

Въпреки че заместник-председателят на партията е № 1 в Първи МИР, ще влезе в 43-ото Народно събрание от Великотърновския избирателен район.

„10 000 членове на ГЕРБ в областта единодушно подкрепиха Цветан Цветанов за водач. С такъв капитан ние ще сме отборът победител“, заяви областният координатор Даниела Савеклиева, която е втора в листата.

Изненадата в листата на ГЕРБ е отсъствието на досегашните депутати Любен Татарски и Митко Захов. „Това беше тяхно желание и личен избор. Ние и в бъдеще ще имаме нужда от тяхната компетентност като експерти“, обясни Цветанов.

Петрич ще бъде представен в листата от общинския координатор Димитър Танев, който застава на мястото на Митко Захов.

Четвърти е Георги Андонов от Гоце Делчев, който бе народен представител в последните два парламента. След него се нарежда партийният лидер в Благоевград Йордан Андонов.

Уволненият от предишното правителство директор на училището в Горно Дряново Асим Адемов, познат като „острието на ГЕРБ в община Гърмен“, получава шеста позиция, следван от председателя на Общинския съвет в Разлог д-р Мария Копанарова.

Бившият директор на ДЛС „Дикчан“ в с. Сатовча Пламен Поюков, който също се раздели с поста си при предишните управляващи, е осми в листата.

Кирил Котев от Сандански, Венцислав Хросинков – областен координатор на МГЕРБ – Благоевград, председателят на ОбС – Струмяни и бивш шеф на Дирекция „Земеделие“ заемат следващите места в партийната листа.

12-ата позиция е отредена за Хаджидимово в лицето на общинския ръководител Кирил Пасков. Надя Изборенковаот Благоевград е 13-а, следвана от Велко Велев от Петрич, заместник-кмета на Разлог Венцислав Гърменов, Иван Стойчев от Белица, Ваня Гатдерова от Якоруда, Лиляна Айкова от Симитли, Красимир Чакъров от Благоевград и Костадинка Богданова от Гоце Делчев.

Последните две места заемат Стоян Петров от Сандански и Ваня Кацанова от Струмяни.

„През последните 14 месеца от управлението на кабинета „Орешарски“ държавата тъне в разруха. Стопираха се важни стратегически обекти, като автомагитрала „Струма“, не бе подписано и споразумение с Европейската комисия за новия програмен период 2014 – 2020 г., което ще ощети финансово и общините“, коментира Цветан Цветанов.

Той подчерта, че ГЕРБ никога не е делила общините на „наши“ и „ваши“, както това се е случило при предишното правителство.

Цветанов обяви, че ще се отзове на поканата на водача на „БСП – лява България“ в Пиринско Кристиан Вигенин за дебат. „Надявам се той да е мъжки дебат, с аргументи. Аз съм много подготвен и мога да му поднеса добри изненади“, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.

На представянето на листата в зала „22 септември“ в Благоевград бе и евродепутатът втори мандат Мария Габриел, която поздрави кандидат-депутатите и им пожела да се подравят с пълна победа на 5 октомври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене