Тържества в СУ „Свети Климент Охридски” с. Слащен  по случай 24 май-Ден на българската азбука и култура и на славянската книжовност

 В навечерието на 24 май Средно училище „Свети Климент Охридски” с.Слащен изпрати поредния випуск абитуриенти, които дефилираха с разкошните си тоалети по улицата от училището до площада на селото където пред родители, близки и гости бяха наградени отличниците на випуска от директора на училището- Валери Шкодров и кмета на община Сатовча- Арбен Мименов. Това е един празник превърнал се в традиция на населението не само на Слащен, а и на околните населени места.

Тържествата продължиха и на следващия ден- 24 май в двора на училището. След приветствено слово по повод празника директорът на СУ- Слащен- Валери Шкодров награди с книги и грамоти изявилите се ученици на олимпиади, състезания и конкурси.

От своя страна учениците с богата художествена- музикална програма поздравиха присъстващите на празника. След рецитал, стихотворения и песни в чест на светите братя Кирил и Методий клубът „Фолклор” по проект „Подкрепа за успех” от училището приповдигна настроението на присъстващите чрез великолепни народни песни и танци.

След края на тържеството всички си тръгнаха с чувство на гордост и приповдигнато настроение, че сме потомци на един велик народ имащ своя писменост и култура.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене