Първанов, Дончева и Кадиев – заедно на вота в голяма лява коалиция

Създава се голяма лява коалиция за предстоящите парламентарни избори.

Лидерите на БСП Корнелия Нинова, на „Движение 21” Татяна Дончева , на АБВ Георги Първанов и Румен Петков и „Нормална България” на Георги Кадиев са в преговори за общо явяване на вота през юли, съобщава Епицентър. бг.

Дончева напуска коалицията  с Мая Манолова и остатъците от Отровното трио, обричайки бившия омбудсман на изолация от системните играчи. Това предопределя негативния изборен резултат, който вероятно ще получи Манолова.

Идеята за обединение на левите формации е на председателя на БСП Корнелия Нинова, която поканила бившите си колеги на разговори на „Позитано 20”.  Че ще се опита да направи такъв ход Нинова подзказа на последните пленуми на НС, когато обяви, че отваря ветрилото на левицата и ще търси партньори в левия спектър.

В кабинета на Нинова вече са били Георги Първанов и Румен Петков, Георги Кадиев и Татяна Дончева.

 

Предстои изработването на обща политическа платформа, наименованието на коалицията, както и разпределението на водачите на листи.

 

„Сега е най-важно да се съберат всички леви формации – БСП, АБВ, социалдемократи, земеделци и крайнолеви партии в една коалиция, за да нямат загуба поотделно на предстоящия парламентарен вот“, заяви тази вечер Георги Първанов.

Вероятно Татяна Дончева пак ще води листата във Варна, измествайки този път Борислав Гуцанов, чийто резултат на вота бе катастрофален за БСП.

Очаквайте подробности!

Разговорите се водят от десетина дни и са много ползотворни, заявиха пред Епицентър.бг участници в събитията, които дават заявка за тотално обръщане на резултата  на вота след месец и половина.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене