Третокласници от Първо ОУ в Гоце Делчев бяха реални създатели и участници в приказка от времето на Омуртаг по време на интелесен иновативен урок

Учениците от групата за ДЦО – III „б“ – г класпри Първо ОУ Св.Св. „ Кирил и Методий“ в Гоце Делчев , под умелите напътствия на учителката си Гергана Вълчева и Теодора Пашалиева – старши учител по история и цивилизация, проведоха днес иновативен интердисциплинарен урок в часа за занимания по интереси.

Урокът бе посетен от Юлиана Христова – старши експерт по БЕЛ в РУО Благоевград и Йорданка Тренева – старши експерт по чужди езици, които провериха провеждането на иновативните дейности. Третокласниците бяха реални създатели и участници в приказка от времето на Омуртаг, но също така много се забавляваха и осмислиха ролята на изобразителното изкуство и силата на словото, като направиха връзка между историческите събития и отражението им в изкуството.

Чрез рисуване върху камък децата се почувстваха като творци на историята, затвърдиха знанията си за средновековната българска държава и получиха нова информация за значимостта на каменните надписи в българското средновековно минало.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене