Четвърти ден жандармерия в центъра на Разлог

Четвърти ден в Разлог служители на Национална служба Жандармерия патрулират около обществените институции, както и на определени места в Разлог.

Днес автомобили и служители на жандармерия са ситуирани в центъра на Разлог – пред сградата на Общината, пред Районен съд, Районна прокуратура, както и на входът и изходът на ромския квартал „Нов път“.

Продължава и проверката на лица от квартала, които излизат с каруци и други МПС, като основно органите на реда проверяват къде отиват, наети ли са за работа за деня, имат ли конкретни уговорки и др.

Вчера на срещата с полицейския началник и кмета на Разлог, представители на бизнеса реагираха остро, че някои жители на ромската махала извършват нагли набези и кражби дори в светлата част на денонощието – секат незаконно дърва, крадат акумулатори, строителни материали и др. Васил Джизов – началник на РУ на МВР обеща засилен контрол и строги мерки.

Засега засиленото полицейско присъствие в Разлог ще остане поне до петък 21.05., за когато Районен съд – Разлог отложи образуваните днес Наказателни дела от административен характер по 5 полицейски преписки по УБДХ на 5-ма нарушители, задържани за нападение на младеж в центъра на града.

 

Съдът отложи делата за събиране на гласни доказателства и допусна експертиза за лицево разпознаване на нарушителите. Делата са насрочени за 21.05.2021 г. от 10:00 часа.

Жителите на Разлог са категорични, че искат постоянно спокойствие и драстични законови мерки, които да върнат и нормалния начин на живот в града. Преди тук да се самонастанят представители на определени ромски фамилии, местните хора живееха в разбирателство и без никакви конфликти с хората от ромския квартал „Нов път“, които са си постоянни жители.

С „пришълците“, както ги наричат и самите роми, спокойствието свърши. Обичайна практика е вечер, именно гастролиращите от други населени места, да се събират на тумби от около 20-30 човека, да се позиционират в центъра и на други места и с глъч, викове и непристойно поведение да притесняват минаващи хора.

Затова жителите на Разлог искат всички, които нямат законни адресни регистрации, месторабота и постоянни доходи да напуснат града и той отново да стане едно много спокойно място за живот.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене