Закриха 3 ковидни отделения в МБАЛ „Иван Скендеров“, болните драстично намаляха до 37

Отделенията по неврология, травматология и акушеро-гинекология на гоцеделчевската болница, които бяха трансформирани в ковидни в третата вълна на пандемията, се завърнаха към нормалния си ритъм. В тях вече не се приемат пациенти с усложнения от коронавирус, тъй като броят на болните драстично намалява. В сравнение с април, когато хоспитализираните бяха над 100, в момента те са 37, от които 17 в инфекциозно, 14 в детско и 6 във вътрешно отделение, заяви за „Струма“ зам. шефът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Ангел Тонгов.

На фона на утихване на третата ковидна вълна масовата имунизация в община Гоце Делчев продължава. „Интересът към ваксините е определено засилен. Сега има достатъчно РНН ваксини в наличност, които получаваме ритмично всяка седмица. 1100 са ваксинираните към момента в имунизационния пункт на болницата”, добави д-р Тонгов.

2600 са ваксинираните лица в медицинския център „Артро”, чийто управител е ортопедът д-р Ангел Попов. Наред с това ваксини получават и личните лекари, които имунизират пациентите си по предварително определен график.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене