Георги Чопов, потомък на националния ни герой: Македонците почитат Гоце Делчев, за да ни дразнят

Измислят си национални личности с изкривения си български език

 

„Македонците почитат Гоце Делчев, за да ни дразнят. Старите от тях са гърци, а новите са българи. И с изкривения и изопачен български език си измислят национални герои.“
Това заяви пред „България Днес“ 77-годишният Георги Чопов, който е потомък на националния ни герой и революционер Гоце Делчев. Изказването му е по повод отдаването на почит за 118-ата годишнина от гибелта на Гоце Делчев, която бе отбелязана не само у нас, но и в Северна Македония.

Георги Чопов

Георги Чопов


„Северномакедонците правят тези неща нарочно, а не виждат, че са фалшиви до край. Нямат народност, а всичко е лъжа. Моята баба казваше, че където и да отидем все сме българи. Чел съм, че в миналото на олимпиади са се явявали македонски племена от гръцки произход, но те нямат нищо общо с тези хора, които сега имат претенции.“, каза още Чопов. Неговият прадядо Андон е бил женен за най-голямата сестра на Гоце Делчев – Мария. За себе си мъжът казва, че е българин и никога не е бил друга народност, въпреки че са правени опити да бъде македонизиран. Мъжът в момента живее в Благоевград, като дълги години е танцьор в ансамбъл „Пирин“, както и хореограф в други танцови формации.
„Наскоро Любчо Георгиевски (бивш министър-председател на Северна Македония – б.а.) каза: „Ние, в Северна Македония, сме два пъти българи. Веднъж по рождение и втори път – по самосъзнание“. Тези думи ми направиха впечатление и искам да се запозная с този човек, защото той говори истината. Дано животът ми предложи тази възможност, със сигурност ще имаме какво да си кажем“, добави пред вестника Чопов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене