Тотално пренареждане на листата на ГЕРБ – Пиринско! Социологическо проучване на местния вот в Благоевград показва…

Идват избори! В Пиринско – два вота. За парламент на предсрочните парламентарни, за областната столица и местен вот, роден от това, че законно избраният кмет Румен Томов беше отстранен от съда заради администартивно нарушение. 

Едно е сигурно в очакването. нищо няма да е такова, каквото беше. Това което със сигурност Топ Преса разбра в аванс е от бившата управляваща партия – ГЕРБ. Според наши източници там, листата за кандидат – народни представители няма да бъде същата, като при изборите от месец април. Водачън на листата е под въпрос, макар уверено отново да се спряга досегашният транспортен минситър – Росен Желязков. Тотална апатия към включване в листата имали, участниците от Благоевград. Някои от тях, които направиха добър преференциален резултат нямали никакво наарение да се включват в надпреварата, разочаровани от вътрешните кални номера. Това според анализаторите ще отвори пътя на стари мереклии като един Йордан Андонов – Данчо Окото, който въпреси слабите си резултати, се самопредлага постоянно за кандидат – депутат.

Топ Преса разбра че герберите от малки общини като Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, нямали намарение да излъчват собствени кандидатури. Имало предложение всички да се обединят около една личност от района, с надеждата да имат свой народен представител в парламента.

Относно местният вот в Благоевград може да се каже, че партия ГЕРБ е в тотален шок. Из политическите среди официално се говори за направено социалогическо проучване в което, ясно се казва че на ГЕРБ ще бъде нужен допълнителен ресурс, ако иска да превземе отново югозападната столица. Проучването дава сериозна преднина на партия „Има такъв народ“, които можели да спечелят дори без силна кампания. Левият вот се очаква да бъде разцепен, защото както Топ Преса първа и едиствена разкри лидерът на БСП – Любен Милев възнамерявал да прецака досегашният си партьор Румен Томов и да се самономинира за кандидат – кмет от БСП,  което едва ли ще донесе успех и за двамата.

Едно е сигурно. Суверенът търси нови лица и нови алтернативи. Новите партии предлагат това, но старите наистина трябвада заложат на новото иначе стават потенциални губещи. Анализаторите са категорични, че не са изключени и изненади в лагера на независимите. Особено за местният вот в Благоевград, имаме информация, че млади и неопетнени хора възнамеряват да издигнат свой кандидат – кмет и да се борят да вземат властта в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене