Респект към работата на планинските служители от отряд Банско

За пореден път мъжете от Планинска спасителна служба-отряд Банско изпълниха мисията си по спасяването на човешки живот.

Направиха го както винаги – с висок професионализъм, с пълна отдаденост на каузата, без да щадят сили и не на последно място – с риск за собствения си живот.
Благодарение на смелостта и смоотвержената работа на планинските спасители, през нощта на 10 май беше открит и транспортиран в МБАЛ Разлог икономиста Владимир Каролев, който в предобедните часове на неделния ден направил спускане със сноуборд по склона на връх Малка Тодорка в посока към Дългото езеро.

Въпреки трудния терен и опасните условия, акцията е акуратно организирана и проведена незабавно след получаване на сигнала. В нея се включват дежурните спасители от ПСС- Банско и доброволци към отряда. Целият останал състав е бил в готовност при необходимост да се присъедини към спасителните действия.
Заместник кметът на община Банско Стойчо Баненски, който също е участник в спасителната акция, споделя, че е горд с колегите си.

В резултат на дългите години съвместна работа, между планинските спасители е изградено доверие и екипните им действия в екстремни условия са прецизно стиковани.

Стойчо Баненски изразява надежда, че пострадалият ще се възстанови, но и притеснение за спасителите, които все още са на терен, за да приберат техниката, с която е извършена акцията, защото условията в планината в момента са много опасни, заради голямото количество сняг и високи температури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене