Шефът на болницата в Разлог: Каролев е със счупен череп, мозъчни кръвоизливи и травми на гръдния кош

Владимир Каролев е с политравма, счупен череп, мозъчни кръвоизливи и травми на гръдния кош. Това обяви пред БТА директорът на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев. В момента се реанимира, на по-късен етап ще бъде ясно дали и кога ще бъде транспортиран за столичната болница „Пирогов“, допълни д-р Велев.

Сигнал до Планинската спасителна служба е подаден към 17.

00 часа вчера от планинската служба. Негови приятели са съобщили, че Каролев не се е върнал от планината. Веднага се организира акция по издирването му, в която се включват осем спасители от ПСС- Банско. Търсенето е било в района на връх Малка Тодорка, където е видян последно. В 01.00 часа през нощта на 10 май е подаден сигнал, че е открит. Организирана е тежка транспортна акция и в 4.30 часа е предаден на екипите на Спешна помощ с множество травми, казаха още от ПСС.

Премиерът в оставка Бойко Борисов е разпоредил медицински екип от столичната болница „Пирогов“ да пътува към Разлог, където е настанен икономистът Владимир Каролев. В него попадат директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, които трябва да преценят какво е състоянието му, съобщава „България Он Еър“.

Реанимационният екип пътува със специално оборудвана линейка. Засега Каролев е в сравнително стабилно състояние и кръвното му е овладяно, но е с тежка черепно-мозъчна травма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене