Разлог отбеляза с рецитал и цветя Деня на победата над фашизма

На 9-и май – Ден на победата над фашизма, белязал края на най-кървавата война в Европа и в човешката история, Разлог отдаде почит и признателност към загинлите и останали живи наши участници във Втората световна война. Те са проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово; край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи и Драва Соболч.

Пред паметника на загиналите във войните на площад „Преображение” в Разлог се проведе събитието, посветено на Деня на победата над фашизма. Програмата включваше рецитал на стихове, посветени на победата, полагане на венци и цветя, слово на Христина Манова – директор на Исторически музей-Разлог.

Цветя и венци в знак на признателност поднесоха кметът на община Разлог – Красимир Герчев, д-р Мария Копанарова -председател на Общински съвет, служители на различни институции, общественици и граждани.

„9 май е ден, в който трябва да отправим най-силните послания и да предадем най-важните уроци на нашите деца. Ден, в който трябва да кажем на младите хора, че войната е жестока и унищожителна, че отнемането на човешкия живот няма оправдание, че никоя идеология не е основание да се ограничават правото на живот, свободата и на словото“, подчерта в речта си Христина Манова.

Разлог отбеляза с рецитал и цветя Деня на победата над фашизма Разлог отбеляза с рецитал и цветя Деня на победата над фашизма

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене