Екшън преди консултациите за ЦИК, протестиращи посрещнаха Хаджигенов с викове „предател“ и „мутро“

В Изборния кодекс ясно е разписано как ще се избира председателят на ЦИК. Ако не се постигне консенсус, ще се тегли жребий. Ние в никакъв случай няма да подкрепим председател на ЦИК от страна на ГЕРБ. 

©

Това заяви на влизане в сградата на президентството депутатът от БСП Христо Проданов. След малко там започват консултации на държавния глава с парламентарно представените партии и коалиции относно предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия.

Представителите на ГЕРБ, „Има такъв народ“, ДПС и „Демократична България“ не се спряха пред медиите и влязоха за консултациите без да коментират.

Пред президентството се стигна се и до покачване на напрежението, когато пристигна представителят на „Изправи се! Мутри вън“ адвокат Николай Хаджигенов. Той бе посрещнат от група протестиращи, които започнаха да скандират „предател, мутро“ и „предаде протеста, за да станеш шеф на комисия“. Хаджигенов се опита да говори с протестиращите, но те категорично отказаха. „Знаете, че лятото по време на протестите бях забранил да се пие. Е, днес не е така и не знам тези хора от днес ли пият, от вчера ли“, заяви пред журналистите депутатът от ИСМВ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене