Осигуриха пари за ремонт на забавачките в Долно Дряново и Горно Краище и за гимназия в Гоце Делчев

За нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се отпускат 350 868 лв. С финансовата подкрепа ще стартират дейностите по изграждане, към които е включено обзавеждане и оборудване на сградата и облагородяване на дворното пространство. Това бе решено днес на заседаниее на Министерския съвт.

След дългогодишно обикаляне от къща в къща, както и в местното училище, децата на гърменското село Долно Дряново ще имат свой собствен дом. Преди време Министерството на образованието и науката одобри проект за изграждане на детска градина в населеното място, каквато никога не е имало. Стойността на строителните дейности ще е общо за 1 763 187,12 лева.

Ще се вдигне не само чисто нова постройка, но ще се оформи красиво дворно пространство, ще се осигурят нужните обзавеждане и оборудване, за да се обучават в уютна и приятна обстановка малчуганите от Долно Дряново. Те никога не са имали самостоятелна сграда. Преди много години децата са настанявани в различни къщи. От над 10 години 80 хлапета пък обитават три стаи в местното Обединено училище „Христо Ботев”. В школото обаче вече се учи до десети клас и се налага да има повече класни стаи. Новата детска градина ще бъде построена в двора на училището, в нея ще могат да се обучават 100 деца в четири групи.

56 165 лв. се осигуряват за плащания на част от строителните дейности по изграждането на детска градина в село Горно Краище, община Белица. С други 32 357 лв. ще се извърши подобряване на материалната среда в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене