17 млн. лв. за нова сепарираща инсталация на депото фокусираха към Разлог интереса на 17 фирми от цялата страна

Близо 17 млн. лв. изсипва община Разлог за проектиране, строителство, доставка на оборудване и машини и осъществяване на авторски надзор за сепариращата инсталация на Регионалното депо за неопасни отпадъци, което освен Разлог обслужва още общините Банско, Белица и Якоруда. Основното изискване е инсталацията да е с капацитет до 25 000 т на година.

Огромната сума е разпределена в две обществени поръчки, обявени вече от кмета Красимир Герчев, и привлече интересите на строителни фирми от цялата страна.

За строителството на сепариращата инсталация, чиято прогнозна стойност е 10 376 000 лв. без ДДС, документи подадоха 13 фирми, част от тях обединени в ДЗЗД. Почти всички са със сериозно професионално портфолио и десетки поръчки зад гърба си, които чинно са описани в документите с надеждата да натежат при финалното вземане на решението кой ще получи милионите.

Всички фирми подадоха документи в последния ден от определения срок. Направи го и единствената фирма от региона – разложката „Миле инженеринг“ ЕООД на Георги Фарфаров, която кандидатства в обединение „Миле Билд“ ДЗЗД заедно с „Алфа Билд инженеринг“ ЕООД на Петър Петров и Александър Благоев от София. Освен Фарфаров в битката за милионите влизат още „Пи Ес Пи“ ЕООД на Юлиан Димов от София, „ДЗЗД „Еко Разлог 2021“ /”Са.И.Е.“ ЕООД на Надежда Арсова от София, „Баугрундинститут КНИРИМ“ ООД с управител Винфред Конле и „Тибиел“ ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е Лифонд Инвестмънс лимитид/. Документи подадоха и ДЗЗД „Балккам Разлог“ /”Балканика Енерджи“ АД с председател на СД софиянката Анита Георгиева и САМЕС  S.R.L./, „Строймонтаж“ ЕООД на Камен Василев от Пазарджик и ДЗЗД „Столоватец РДНО 2021“ /“Строй контрол инвест“ ЕООД на Димитрина Матева от София, „Джамбо 33“ ООД на Тодор Джамбазов от Велико Търново и „Сет инженеринг“ ЕООД на Янчо Петков от София.

Малко по-слаб е интересът към втората поръчка – за доставка на необходимата механизация за функциониране на сепарираща инсталация на обект, за която е определена прогнозна цена от  3 395 200 лв. без ДДС. Тя включва доставката на булдозер, 3 челни и 1 телескопичен товарач, багер, самосвал, компактор и мотокар, които трябва да са нови и с поне 2 г. гаранция. Документи подадоха 4 фирми –  „Рив комерс груп“ ЕООД, „Алфа билд инженеринг“ ЕООД, „Екселор холдинг груп“ ЕООД и „Инжконсулт“ ЕООД. 3 от фирмите са софийски и 1 варненска, но нито една от тях не е производител на машини.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене