На пленум ръководството на БСП решава днес за мандата за сформиране на правителство

БСП решава днес за мандата за сформиране на правителство. На пленум ръководството на партията ще вземе решение дали да го върне и ако е така – кога да стане това.

След като стана ясно, че БСП не може да разчита на подкрепа от другите партии в парламента, неофициално вариантите, които се обмисляли, са два, твърдят членове на ръководството на партията.

Взимане и моментално връщане на мандата.

Или мандатът да бъде върнат в края на следващата работна седмица на парламента, за да се приемат определени закони и решения.
Според други източници, в БСП ще решават дали Корнелия Нинова ще е кандидатът за премиер.

Това ще стане днес на Националният съвет на партията, който ще заседава съвместно с парламентарната група. Червените ще се съберат на „Позитано“ 20 след празника за Деня на труда, който ще се проведе в Борисовата градина с митинг-концерт.

Повечето от социалистите са убедени, че именно лидерката Корнелия Нинова трябва да е кандидатът им за премиер. Много от тях днес ще настояват левицата да излъчи и състав на кабинет, независимо, че най-вероятно ще върне мандата.

Всички останали парламентарни групи казаха „не“ за подкрепа на БСП, а от ГЕРБ дори призоваха соцпартията да върне бързо мандата. Единствено от ДПС обаче оставиха отворена вратичка за размисли с обяснението, че би било добре тези, които получат третия мандат, да се опитат да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене