Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще има в Гоце Делчев

Безплатни очни прегледи ще се проведат в цялата страна през май и юли с фокус върху очното здраве на децата и хората на възраст над 50 години.

За целта мобилен кабинет за очни прегледи ще посети Гоце Делчев и още 41 населени места в страната, в периода между 10 май и 16 юли.

Специалисти в областта на офталмологията ще извършат безплатните прегледи между 9:00 ч. и 16:00 ч., с възможност времето за прегледи да бъде удължено при голям интерес.

Мобилният екип ще  е в В Гоце Делчев на 13 май (четвъртък).

„Всеки желаещ може да се запише, в голяма част от градовете вече имаме доста записани пациенти. Кампанията стартира на 10 с посещение в Самоков, продължава в Дупница и Гоце Делчев. Над 100 очни лекари от цялата страна ще се включат в тази инициатива“, заяви доц. Оскар за Бтв.

Инициативата се организира от Български лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

През тази година Националната скринингова кампания за очно здраве ще мине под надслов: „Зрението е всичко! Прегледай се!“.

Целта на безплатните очни прегледи е да се открият най-честите социалнозначими очни заболявания, като глаукома и макулна дегенерация и да се повиши информираността за важността на профилактиката, грижата за очното здраве и навременните очни прегледи.

Кампанията е насочена основно към най-уязвимите групи от населението у нас: децата и хората около и над 50-годишна възраст.

Повече информация за организацията на кампанията в различните градове и начините за записване на час в отделните населени места може да бъде намерена в съответната община, посочват от Българския лекарски съюз.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене