Connect with us

ТОП

Бащата на фолкфурията Сашка Васева се би до кръв със съсед, разцепиха му с камък главата

Published

on

Сашка

Бащата на фолкфурията Сашка Васева – Асен, и неговият съсед Александър Данчов се биха на ул. „Македония“,  пред  къщата на родителите на Сашка Васева в Дупница. И двамата са извадили медицински свидетелства, за да се съдят.

Ал. Данчов отишъл да гле­да внучето си на ул. “Маке­дония”, където живее синът му. Дядото и внучето седели на пейка пред дома им, кой­то е точно срещу родния дом на Сашка Васева, близо до старата автогара в Дупница. Изнервен, Асен Васев из­лязъл от дома си и се нахвър­лил върху Александър Данчов с ругатни. Двамата завихрили скандал.

Според съседи те имат стари дрязги. Близки на Ал. Данчов разказаха, че извед­нъж Васев започнал да го на­лага с юмруци по главата и по тялото. Ударил го с камък по главата. За да се брани, Ал. Данчов взел камък и на свой ред ударил опонента си Асен с камък по главата.

Съседи едва разтървали възрастните мъже. Обадили се на тел. 112 и на място пристигнала линейка на Спе­шен център – Дупница. Ал. Данчов е закаран в хирургич­ното отделение на общинска­та болница, където е прегле­дан. Дежурният лекар предло­жил да го настани в болница, за да е под наблюдение, тъй като има съмнение за комоцио, но Ал. Данчов отказал.

Бащата на Сашка Васева – Асен, също е потърсил по­мощ в Спешен център. И той бил с охлузна рана на глава­та. И двамата са извадили ме­дицински свидетелства и се заканили, че ще търсят пра­вата си в съда.

Репортер на „Струма” се свърза по телефона със Саш­ка Васева. Ето какво разказа тя за инцидента между баща й Асен Васев и съседа Але­ксандър Данчов:

„Обадиха ми се по телефо­на, че баща ми е окървавен. Изплаших се, качих се на джипа и пристигнах за мину­ти от с. Ресилово, община Са­парева баня, до бащиния ми дом в Дупница. Заварих ба­ща си с окървавени дрехи и с рана на главата. Не зная какво точно се е случило. Татко ми сам е отишъл в Спе­шен център – Дупница. Рана­та от удара с камък по глава­та от съседа е зашита с три конеца. Извадил си е меди­цинско свидетелство и ще си търси правата в съда.

С Александър Данчов жи­веем в една къща. Дрязгите между семейставата ни са от години. И друг път е имало разправии. Проверих какво пише в медицинското свиде­телство, издадено на Але­ксандър Данчов. В докумен­та пише, че има хематоми по главата, т.е. кръвонасядане”.

На въпрос защо племен­никът на Александър Данчов – Явор, е подал жалба в про­куратурата в Дупница срещу баща й, Сашка Васева отго­вори: „Дрязгите са ни отдав­на. Когато бяхме деца, Явор ме удари с камък по главата и ми остана белег за цял жи­вот. Оттогава баща ми има отношение към него”, разкри певицата, популярна като Дупнишката Мадона.

Вестник „Струма“

ВИДЕО

ВИДЕО : Въпреки пандемията, при спазване на правилата, неврокопчани празнуваха днес архангеловден

Published

on

Въпреки необичайните условия, при спазване на наложените ограничения, днес неврокопчани с тържествено църковно служение, отбелязаха един от най-важните празници за годината – Архангеловден. Празничната служба бе водена лично от н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим в съслужение с владишкия клир и митрополитския хор.

Църквата е определила този празник в чест на светите архангели и най-вече на архистратиг Михаил когото смятат за вожд на небесните сили. Според църковната традиция, обичаите на този ден и името на празника, се определят от народното вярване, че св. Архангел е един от шестимата братя-юнаци н а когото при подялбата на света са се паднали мъртвите. Той вади душите на човека и за това е наричан душевадник. На Архангеловден българите колят курбан в чест на светеца, покровител на мъртвите.  Жените приготвят и раздават между себе си специални обредни хлябове наричани рангелов, господьов и рангелово блюдо.

Църквата „Свети Архангек – Михаил“ в Гоце Делчев е най-старият храм в града и е на повече от 200 години.  В началото на 19-ти век, когато е построена църквата, разрешението за строеж на християнски храм ставало изключително трудно. Местно предание разказва, че по онова време, детето на влиятелен турчин от Неврокоп било неизлечимо трудно. Бащата се обърнал за помощ към местна християнка-лечителка. След няколко свщенодействени процедури с вода от чешма намираща се до останките на по-старо светилище, невръстното момче оздравяло. Влиятелният турчин, в знак на благодарност и преклонение, издействал от султана разрешение християнското население да си построи храм на същото място. построяването на храма. Строителството започнало през 1809 г. Храмът бил готов и осветен на архангеловден през 1811 година.

 

Continue Reading

Култура

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ!!! Ученик от ПМГ “Яне Сандански” стана втори в света

Published

on

Това е Иван Попов, който и тази година се нареди в челната тройка на планетата

Иван се справи блестящо и завоюва СРЕБЪРЕН МЕДАЛ на най-престижното ученическо състезание по астрономия и астрофизика в света – Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Олимпиадата се проведе онлайн в три дни – теоретичен, практически и наблюдателен, като в нея се включиха над 280 участници от всички краища на света. Това показва значимостта на постигнатото от младежа, който е ученик в гоцеделчевската ПМГ “Яне Сандански”. Ние сме изключително горди с нашето сребърно момче, което в чест на 100-годишнината на своет ни зао училище зарадва с този невероятен успех!

Иване, продължавай все така целеустремено да следваш мечтите си!

Поздравления и за г-жа Карамфилка Патинова, която през цялото време бе неотлъчно до него и успя да му помогне да изяви своя талант по възможно най-добрия начин!

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al