Бащата на фолкфурията Сашка Васева се би до кръв със съсед, разцепиха му с камък главата

Сашка

Бащата на фолкфурията Сашка Васева – Асен, и неговият съсед Александър Данчов се биха на ул. „Македония“,  пред  къщата на родителите на Сашка Васева в Дупница. И двамата са извадили медицински свидетелства, за да се съдят.

Ал. Данчов отишъл да гле­да внучето си на ул. „Маке­дония“, където живее синът му. Дядото и внучето седели на пейка пред дома им, кой­то е точно срещу родния дом на Сашка Васева, близо до старата автогара в Дупница. Изнервен, Асен Васев из­лязъл от дома си и се нахвър­лил върху Александър Данчов с ругатни. Двамата завихрили скандал.

Според съседи те имат стари дрязги. Близки на Ал. Данчов разказаха, че извед­нъж Васев започнал да го на­лага с юмруци по главата и по тялото. Ударил го с камък по главата. За да се брани, Ал. Данчов взел камък и на свой ред ударил опонента си Асен с камък по главата.

Съседи едва разтървали възрастните мъже. Обадили се на тел. 112 и на място пристигнала линейка на Спе­шен център – Дупница. Ал. Данчов е закаран в хирургич­ното отделение на общинска­та болница, където е прегле­дан. Дежурният лекар предло­жил да го настани в болница, за да е под наблюдение, тъй като има съмнение за комоцио, но Ал. Данчов отказал.

Бащата на Сашка Васева – Асен, също е потърсил по­мощ в Спешен център. И той бил с охлузна рана на глава­та. И двамата са извадили ме­дицински свидетелства и се заканили, че ще търсят пра­вата си в съда.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона със Саш­ка Васева. Ето какво разказа тя за инцидента между баща й Асен Васев и съседа Але­ксандър Данчов:

„Обадиха ми се по телефо­на, че баща ми е окървавен. Изплаших се, качих се на джипа и пристигнах за мину­ти от с. Ресилово, община Са­парева баня, до бащиния ми дом в Дупница. Заварих ба­ща си с окървавени дрехи и с рана на главата. Не зная какво точно се е случило. Татко ми сам е отишъл в Спе­шен център – Дупница. Рана­та от удара с камък по глава­та от съседа е зашита с три конеца. Извадил си е меди­цинско свидетелство и ще си търси правата в съда.

С Александър Данчов жи­веем в една къща. Дрязгите между семейставата ни са от години. И друг път е имало разправии. Проверих какво пише в медицинското свиде­телство, издадено на Але­ксандър Данчов. В докумен­та пише, че има хематоми по главата, т.е. кръвонасядане“.

На въпрос защо племен­никът на Александър Данчов – Явор, е подал жалба в про­куратурата в Дупница срещу баща й, Сашка Васева отго­вори: „Дрязгите са ни отдав­на. Когато бяхме деца, Явор ме удари с камък по главата и ми остана белег за цял жи­вот. Оттогава баща ми има отношение към него“, разкри певицата, популярна като Дупнишката Мадона.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене