Даниел Ламбин от Гоце Делчев е национален Спелинг Бии шампион на България за 2021 г.

На 24 април 2021 г. се проведе финалният кръг на Единадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.  Това беше последното събитие от тазгодишния календар на състезанието, в което най-добрите 23 ученици от цялата страна определиха Spelling Bee шампиона на България. Финалът се проведе онлайн в платформата ZOOM.

 

След оспорвано състезание, продължило над 4 часа,  победата извоюва петокласникът Даниел Ламбин от I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев. Негова достойна подгласничка е Веселина Северинова, 7 кл., ОУ „Васил Левски“, гр. Златоград.  Участниците показаха изключителни познания по английски език и впечатлиха журито със своята увереност.

 

Нейно превъзходителство Херо Мустафа, посланик на САЩ в България и г-жа Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“ поздравиха всички участници във финалния кръг на  Единадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

 

Всички участници получиха грамоти, медали и много награди.

 

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, с подкрепата на  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. Медиен партньор на състезанието е БНТ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене