Министър Вълчев силно впечатлен от новият Център за природни науки, изследвания и иновации в училището в Абланица

Силно впечатлен и доволен остана министър Красимир Вълчев при посещението си в училището на хаджидимовското село Абланица от новият Център за природни науки, изследвания и иновации. Проекта е финансиран от МОН по НП “ Изграждане на училищна STEM среда“.

Откриването на новият Център предстои през месец май, той е почти готов, като остава само оборудването с последно поколение интерактивни технологии.

Министъра на образованието Красимир Вълчев и началника на РУО – Благоевград – Ивайло Златанов посетиха във вчерашния ден и СУ “ Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица .Визитата съвпадна с отбелязването на неговата 96 годишнина!
Гостите , с изключителен интерес разгледаха модерната училищна база, поговориха с учителите за проблемите и приоритетите на образованието и с удоволствие направиха снимка за спомен.

Цялата училищна общност на СУ „ Паисий Хилендарски“ в село Абланица с голямо вълнение посрещна скъпите гости и ги изпрати с надеждата за нови бъдещи срещи.

След всичките му посещения и през двата дни в училищата от целият гоцеделчевски регион а именно училищата в общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча учителската гилдия е категорична че до сега не са имали по- добър образователен министър от Красимир Вълчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене