Учители и ученици от училищата в община Сатовча посрещнаха с уважение и благодарности министъра на образованието в оставка Красимир Вълчев

Министъра  на образованието в оставка Красимир  Вълчев заедно с Началника на РУО – Благоевград-Ивайло   Златанов днес  посетиха  училищата в община Сатовча . Посещението бе по  покана на  общинския  лидер на ПП ГЕРБ Румен Арнаудов . Наред с емоционалните срещи с  учителските колективи в селата Слащен, Вълкосел, Плетена  и др.  министър Вълчев  се натъкна на неприятен факт в училището в село Годешево където установи , че  учениците през зимният сезон се отопляват  още на  печки както преди много години . В школото в Годешево няма изградена парна инсталация  и вместо това във всяка стая има  отоплителна печка   което е  истинско неудобство  при провеждането на учебните занятия  особено през зимата .  Министър Вълчев въпреки  създадената ситуация след изборите и все още не излъченото правителство , пое ангажимент за изграждане на   парно в школото в Годешево .

Там стана  известен и факта ,че за първи път министър на образованието влиза в училищата в община Сатовча .

 Именно за това  в училището в село Плетена  на министър Вълчев бяха подарени за спомен  от това му посещение традиционни плетени  шарени  чорапи.

 Министъра в оставка Красимир Вълчев и Началника на РУО Благоевград Ивайло Златанов   се запознаха и с изпълнените проекти за подобряване на училищната  инфраструктура  в община Сатовча . Учители и ученици ги посрещнаха и изпратиха с признателност и благодарности за всичко  направено по  управлението на ГЕРБ за училищата , учителските възнаграждения  както и за драстичното повишаване на образователното ниво  което е видно от  многото завършващи  средно образование младежи които  и в момента се  готвят  за кандидатстване във ВУЗ за да продължат образованието си .

Рейдът на министър Вълчев из училищата  ще продължи и в утрешният ден  когато ще посети  учебни заведения в общините  Гоце Делчев ,  Гърмен и Хаджидимово .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене