Опасна секта, пропъдиха от Гоце Делчев, младежка патриотична организация

image

След скандалните събития около дейността на религиозната секта Свидетели на Йехова и последвалата агресивна реакция на сектантите, дейността на опасната секта на ул. „Паул Ленц“ в Гоце Делчев от днес е преустановена. Ще припомним: На 25 август в Гоце Делчев тръгна гражданска подписка срещу дейността на сектата в Гоце Делчев, инициирана от НПО „Активна съвест“ с председател Антон Балтаджиев. На следващият ден, активисти на сектата (изцяло чужденци) нападнаха момчето което събираше подписите в центъра на града и благодарение намесата на граждани на младежът се размина линчът от чужденците. Изплашеният до смърт младеж подаде жалба в полицията срещу посегателството на чужденците. Възмутени от проявата на йеховистите и в знак на солидарност с потърпевшия младеж в четвъртък, на 28.август, членовете на „Активна съвест“, спонтанно реагираха с импровизиран митинг срещу дейността на сектата в града и окачиха плакати на витрината на офиса на опасната секта с призив да напуснат града. В петък вечер, около полунощ, неизвестни лица счупиха стъклата на офиса на сектата. Младежите от „Активна съвест“ категорично се разграничават от случая и дори осъждат вандалския метод за изразеното несъгласие на екзалтиран гражданин.
„Свидетели на Йехова“ настойчиво и агресивно вербуват свои последователи. Ходят по домове и квартири, раздават литература и спират хората по улиците. Освен това те се отличават с ред други любопитни особености: отказват преливането на кръв (смятат това за разновидност на канибализма), не зачитат никакви религиозни или граждански празници, било то Рождество, Деня на Благодарността или рожден ден. Те порицават
отдаването на чест пред националния флаг и служенето във въоръжените сили, като признават за законна единствено своята организация.
Тази сутрин, живеещите в блока, където се намира офиса на йеховистите с облекчение видяха закачена табела от вътрешната страна на стъклото на която пише: Помещението вече не е зала на Свидетелите на Йехова. Дава се под наем. От собственика. Живеещите в жилищната кооперация благодариха за гражданската позиция на „Активна съвест“ за прогонването на сектата.
Остава само да се надяваме, че няма да наемат друг офис в града и ще напуснат Г. Делчев за винаги…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене