Комисия по етика разследва скандала в детската градина в Разлог

Комисията по етика в ОДЗ „Елиза Астинова” се зае с проверката на скандален сигнал от майка на 6-годишно дете в група „Мики Маус на Детска градина „Ален мак” в Разлог. Снощи се проведе заседание на комисията, като бяха изслушани страните по казуса. Решението й трябва да стане ясно в понеделник, като в нея участват преподаватели от различните детски градини в общината.

Поля Бимбалова се жалва, че детето й е затворено в килер от преподавателката Силвия Велева. Според нея въпросната учителка често крещяла и ругаела децата, а към сина й имала лошо отношение. Майката твърди, че момчето системно е наказвано и затваряно в килера, като дори е наказвано и с лишаване от почерпка при различни празнични поводи в детската градина.

„Сложно е, защото на практика имаме дума срещу дума. Направихме анонимна анкета сред родителите на 25-те деца в тази група. Само две от тях са негативни спрямо колежката Велева. Останалите родители нямат никакви претенции към нея. Въпросната учителка досега не е създавала никакви проблеми, нито пък е имало оплаквания срещу нея”, заяви днес директорът на ОДЗ „Елиза Астинова” – Светла Копанарова.

Според нея е имало само устна заплаха към детето, че ще бъде затворено в килера, но подобно нещо не е направено, защото в помещението е пълно със земеделски сечива и се заключва от лелките в детската градина. На изслушването снощи са присъствали и служители на Атгенцията за закрила на детето. В понеделник в детската градина ще пристигнат и представители на Регионалното управление на образованието, за да извършат своя проверка на случая.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене