Андон Тодоров сезира прокуратурата: Да се провери кой и как е разрешил да се строи на кортовете

Да бъдат стопирани всякакви строителни дейности на кортовете край парк Бачиново, за това ще настоява председателят на Общинския съвет в Благоевград Андон Тодоров.

Той ще сезира и прокуратурата, тъй като е установил документно престъпление, с което на практика е дадена възможност на частните собственици на въпросния терен да го застроят с хотел, еднофамилни къщи и спа център.

Според Андон Тодоров мястото край Бачиново първоначално фигурирало в Общия устройствен план като зона за озеленяване, спорт и атракции. Тихомълком, без знанието и разрешението на тогавашния Общински съвет, е сменен статутът на терена и той е вписан в ОУП като курортна зона, което позволява застрояване. Корекцията е направена пред Националния център за териториално развитие. След това започва изработване на ПУП за застрояване на кортовете.

„ОбС не е против частната инициатива, няма проблем собствениците на частния терен да изградят зелена зона и съоръжения за спорт, но не и жилищни и хотелски сгради“, заяви на пресконференция Андон Тодоров.

Той ирази съмнение, че по подобна схема е променен статутът и на други зелени зони в Ловния дом.

Тодоров изказа адмирации към бившия градоначалник Атанас Камбитов, който през 2014 година е стопирал строителните дейности в парк „Бачиново“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене