Жители на Гоце Делчев с молба към дядо Владика – да допусне хората до поляните на манастирчето по пътя за Делчево!

Идват едни от най – хубавите християнски празници. Лазаров ден, Цветница и след това – Великден. Много спомени от миналото на неврокопчани, свързват тези празници с  района около Неврокопският манастир „Света Богородица – Живоприемни Източник“, който се намира по пътя за живописното село Делчево. Манастирът е желана дестинация за поклоничество при празнуване на Цветница, не са малко и желаещите да си вземат именно от там жив огън на Великден. 

Това е повода група будни жители на града, да апелират нас като медия да поставим публично молбата им към светата Неврокопска митрополия и лично към дядо Вадика Серафим, да допусне, да нмери начин – хората, жителите на общината, миряните за ползват зелените площи около манастира. Районът е идеален за излети, за провеждане на пикници, за релакс и почивка. Дълги години жителите на Гоце Делчев ползваха полянките на манастира, но от известно време  насам те са обградени с големи огради и никой не се допуска там. Защо? – питат местните.

Според свещенослужителите на Неврокопският манастир „Света Богородица – Живоприемни Източник“, причината за затварянето е човешкото безхаберие и фактът, че доста хора злоупотребяват, ако бъдат дапуснати там на излет. Не почистват след себе си, а младежи вечерно време буквално правили оргии в тъмното. Ние няма как да не се съгласим с тези твърдения, но от друга страна пък знаем, че това може да бъде контролирано и регулирано. Я със съдействие на общината или на полицията. Топ Преса, вярва че повечето хора милеят за милото и родното и ако бъдат дапуснати да се наслаждават на зеленината на поляните ще ги ползват съвестно. Редно е да се намери зрлатната среда, защото дори собственост на църквата – имотите са за да се ползват от хората.

Повдигнахме темата! Дано има развитие! 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене