Ни срам ни сурат! Сърцата за капачки в неврокопско препълнени! Кой се гаври с добрината на хората?

Такива кадри болят....

Такива кадри болят….

Поредният „благотворителен“ проект реализиран и на територията на град Гоце Делчев, общината и съседните общини Гърмен, Хаджидимово и Сатовча е оказа пълен сапунен мехур – поне на пръв поглед. 

Срамно и позорно ни е да отразяваме, даже ни е гнусно да публикуваме подобна информация, но на територията на всички общини всички монтирани сърца за събиране на капачки с благотворителна цел са препълнени, тънат в забрава и боклуци и благодордната идея е меко казано омаскарена. Защо?

Топ Преса тръгва по следите, на тези, които за пореден път се направиха на звезди на гърба на хорската добрина. В град Гоце Делчев основни инициатори на ицитиативата да се събират капачки за благотворителност са Сдружение „Да дарим надежда в Гоце Делчев“. То е регистрирано в града на ул. „Гоце Делчев“ номер 18. Публичната информация за него е кратка : Фирма СДРУЖЕНИЕ ДА ДАРИМ НАДЕЖДА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ с ЕИК/ПИК 205077579 е основана на 25 Април 2018 година с правна форма „Сдружение“ или на кратко „“. Седалището на компанията се намира в гр. Гоце Делчев. Това е.

Много млади майки работиха за каузата

Много млади майки работиха за каузата

Преди години местни бизнес дами представени от всички медии, а именно  Елена Малева и Ваня Мечева- Джамбазова и др., в присъствието на кмета на община Гоце Делчев обявиха публично, че започват кампания по събирането на капачки с цел закупуване на уреди за детското отделение на местната болница.  По тяхна информация тогава, те са предали 3 тона пластмасови капачки, а със средствата от тях обявиха че ще бъдат закупени 3 нови и необходими уреди за детско отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев, които вече са поръчани след консултация с лекарите в отделението. Но за сума и конкретно дарение информация няма. Явно са искали да не е публично, но защо го обявават предварително тогава?

Виждайки благорадната идея, хиляди жители на общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен се запалиха по идеята и стартира масово събиране на капачки. Две години по късно обаче, сърцата за капачки, някои от които произведени от добри хора и дарени на сдружението са препълнени и никой не ги обслужва. Пластмасата в нея гние и събира боклуци, а от сдружение „Да дарим надежда в Гоце Делчев“ мълчат и дума не обелват – какво се случва? Защо се гаврят така с добрината на хората? Това буквално са пари, които вместо да гният могат да купят нещо ценно за някой, който се нуждае.

Проверка на наш репортер в интернет показва, че същото е положението със сърцата за капачки и в други общини. Топ Преса пита за пореден път ли се провали една иначе много добра идея? И ако да – защо?

Накрая но не на последно място, сега ако активираме от мнимото сдружение „Да дарим надежда в Гоце Делчев“ да вземат да се обясняват и да опъват локуми, нека предварително да ги помолим да уточнят първо защо трябваше да пишем в Топ Преса за да ви активираме? Извиняваме им се е може би сме леко груби, но в „блестящата Ви идея“ бяха включени и деца от местни училища, директори, преподаватели, които Ви рекламираха –  развяваха тениски, шапки с Вашето лого, което струва пари и най – ценното – детското доверие.

Настояваме и за публичен отчет /ревизия/  на събраните средства и като цяло на дейността на „Да дарим надежда в Гоце Делчев“, защото поведението, отношението към събраните капачки и др. наруши доверието към тях, а в каузата им горяхме всички. Дано не сме прави и бъдем оборени публично. Декларираме, че ще дадем трибуна на всеки, който има какво да каже по темата.

Следва продължение….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене