ВИДЕО: Молитвения дом на Йеховистите в Гоце Делчев осъмна със счупени стъкла

ооооо

След вчерашния митинг на недоволство спрямо сектата на Йеховистите , днес молитвеният им дом, осъмна със счупени прозорци. Очевидно яростта към тяхното движение е ескалирала , на хората им  е писнало от бездействието на институциите и ето че някой е взел нещата в свои ръце. По думите на съседи, прозореца е бил счупен в късните часове на миналата вечер,но никой не е видял извършителя. От РПУ Гоце Делчев са започнали разследване по случая.

Редица сайтове и блогове предупреждават за вредата от тях,както и за редица користни цели! Техни жертви най-често са  деца,хора в неравностойно положение,възрастни и самотни хора,както и депресирани и страдащи от липса на внимание . Малцина са запознати какво всъщност се крие зад доброто и мило поведение, зад отзивчивостта и готовността да ви помогнат .

Ето  и как можете да се предпазите от тях: 

Първо и най-важно: не позволявайте да влязат в дома ви и не допускайте да ви заговорят на улицата!Те могат да използват различни прийоми: да ви се натресат на масата в кафенето или да ви спрат и попитат за някоя близка улица. Следва натрапен разговор на тема истината за Бога, кой е Христос, коя е истинската вяра или други подобни. Може, преди да сте успели да се опомните, просто да ви тикнат в ръцете някое от своите списания. Не разговаряйте с тях! Побързайте да се отдръпнете и по най-бързия начин се отървете от “подаръка”!

Второ: и много важно правило: никога не влизайте в цивилизован разговор, диспут или какъвто и да било смислен контакт със сектанти. Дори да победите в диспута, няма да ги накарате да станат православни, или да се откъснат от сектата! Това ще бъде излишно прахосване на време, сили и нерви, а е възможно да погъделичкате самочувствието за тяхната интелигентност и правота! Нещо повече, така може да им дадете повод отново да позвънят на вратата ви, да досаждат с покани за религиозни събрания и прочее…

Трето важно правило: дори да сте самотен, депресиран, притиснат от живота, не го споделяйте със случайни непознати похлопали на вратата ви! Не давайте никаква лична информация за себе си, с кого живеете, сам ли сте, малка или голяма е заплатата /респ. пенсията ви/, какво работят близките ви, тормозят ли ви домашните и др. Така може, ако сте самотен, възрастен и болен да станете обект на “грижи” от тяхна страна, да ви досаждат по-често отколкото на други хора. Тези индивиди имат начини да ви измъкнат с памук душата и да ви накарат да направите неща, за които после може да съжалявате. Какво ще кажете, да им припишете цялото си движимо и недвижимо имущество?! Има такива случаи и то не един.

Какво да правите със списанията и листовките: Дайте им направление в първото попаднало ви кошче за боклук или контейнер. Може да ги разкъсате демонстративно пред погледите на емисарите, които ги разпространяват. Никой не може да ви натрапва неща, които не желаете! Това също е нарушение на вашите граждански права! Убеден съм, че бихте пратили в кошчето всички ненужни рекламни листовки разпространявани от търговски вериги, туроператори и др. По същия начин постъпете и с илюстрованите списания на сектата!

Тези хора, ако и да се представят за високо морални, ако и да подхождат учтиво и възпитано, често не разбират от човешка дума и затова мерките срещу тях се налага да бъдат драстични. Когато са пред прага ви, не се церемонете изобщо с тях, защото в момента те нарушават вашето спокойствие, вашите граждански права!

Досаждат ви на вратата ли?! Неофициалният български език разполага с достатъчен ресурс от думи, с които да изразите отношението си към тях, към общността им, към ония, за които работят. Може да се започне от безобидни евфемизми и да се стигне до колоритни псувни, които засягат тях и цялото им родословие от женски пол. Не се притеснявайте да използвате цялото изобилие от нарицателни, които ги превръщат в индивиди с гей-ориентация, в мутри, в проститутки и прочее! Подобни епитети могат хубавичко да ги отрезвят. Убедително смятам, че повече няма да позвънят на вратата ви…

В агитационните кампании участват приятни на вид емисари от женски пол. Ако сте мъж и много не ви пука, може да си позволите пикантни, дебелашки шеги с натрапниците, като им отправите директно сексуално предложение. Бъдете сигурни, че ще го отхвърлят, но за да подсилите ефекта, им предложете заплащане. Това ще ги постави в ролята на проститутки. Няма да сте далече от истината. Докато проститутките продават телата си, тези са продали душите си. Това е много по-лошо от първото. Убеден съм, че ще ги вбесите, но смятам, че напълно го заслужават. Не сте ги канили да ви хлопат на портата…

В случай, че ви досаждат повече от един път, може да вземете по-драстични мерки, например да ги полеете от балкона с кофа вода от пералнята. В случай, че не разбират от дума, това ще свърши добра работа. Ако не можете да си източите пералнята, става и с обикновена вода от чешмата. По този начин ще им охладите ентусиазма и ще хлорирате религиозното им его. Така ще заобикалят вратата ви всеки път, когато минават наблизо. В случая вие просто се защитавате от натрапници и никой не може в нищо да ви обвини. Кой им е крив, че не разбират от човешка дума?!

Ако държите сериозно да ги респектирате, може да втъкнете под колана на панталона си кухненски нож и да ги посрещнете на вратата с леденостуден глас, ка..

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене