Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Възнамерявам да се явя в Народното събрание, но те ме викат не за плана за възстановяване, а да правят от парламента народен съд

София. Възнамерявам да се явя в Народното събрание, но те ме викат не за плана за възстановяване, а да правят от парламента народен съд. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Ето го планът. Ще го предоставя на вас сега. Мислите ли, че плана ги интересува. Защо да се явя, като те са ми гласували оставката? Те ме викат, аз съм гражданин вече по техния смисъл на решението. Да, не съвсем. Защо им беше да гласуват това?“, заяви още Борисов.

Той отговори и дали се притеснява от квалификации. „Събрали се старото БСП срещу мен: Таня, Мая и Корнелия и тези, които идваха да работят за мен, когато бях кандидат за кмет. Това са новите лица. Те сега използват тази възможност, ако може да ни хулят. Те вече изборите свършиха. Те са управляващо мнозинство. От тях зависи всичко. Да седнат и да роботят. За какво съм им аз. Нали беше зор да ме махнете. Напуснах депутатските места, за да не дразня. Не се кандидатирам от партията, за да не дразня. Стоя си в централата. За какво са им? Ето ви управлявайте. Те искат да правят скандал. За това е викането, не за плана“, каза още Борисов.

Според него те искат да отиде в парламента, за да го мачкат, че сега им е паднало, въпреки че ги е победил.
„Те търсят друг ефект, целта им е друга. Целта трябва да е колегата Трифонов – утре след карантината да ги събере, да правят п равителство – план не план. Не им се бъркам, те имат мнозинство. Ясно е, че ние ще вземем мандата, ще покажем новия облик, който виждам на кабинета и след това няма да бъде гласуван. Само след няколко дена те ще имат възможност да направят правителство“, допълни още лидерът на ГЕРБ.
Той обяви, че ГЕРБ няма да се възползва от пълния 7-дневен срок за съставяне на правителство.

Деница КИТАНОВА

focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене