Официално: БСП ще подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

Националният съвет на БСП изрази подкрепа за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, съобщава „Фокус“.

Решението е било взето със 122 гласа „за“. Членовете приеха и работна група, която да води разговори с президента, в която влизат лидерът на БСП Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други.

Дебатът по точката продължил около 2 часа.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд.

През февруари, ощe прeди избoритe, президентът Румен Радев oбяви, чe oтнoвo щe учacтвa нa прeзидeнтcкитe избoри тaзи гoдинa в тандем с Илияна Йотова. Тoгaвa oбaчe БCП oбяви, чe щe cлeдвa уcтaвa и щe oбcъждa тoзи въпрoc след парламентарните избори.

Днес социалистите ще приемат и доклада за резултатите от парламентарните избори и ще обсъдят документ за предстоящите задачи пред партията и пред новата парламентарна група на левицата. Очаква се да бъде приет финансов отчет на БСП за 2020 година, както и отчет за изпълнението на бюджета на НС на партията за същата година.

monitor.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене