Община Гърмен е като строителна площадка – ще има нови улици, мост, зала и площадки

Ударни ремонти текат на територията на общин Гърмен през последния месец. В повечето населени места се ремонтират улици. Нови улични настилки ще има в селата Балдево, Огняново, Осиково, Скребатно, Рибново, Горно Дряново, Дебрен. На по-късен етап подобни дейности ще се извършат и в селата Дъбница, Хвостяне, Ореше и Крушево. Всички ремонти се правят със средства на Община Гърмен, които са предвидени в капиталовата програма. С европейски пари пък ще се асфалтиран над 14 улици в различни населени места, но това се очаква да стане в края на лятото. Дотогава трябва да мине обществената поръчка и да се избере изпълнител на ремонтните дейности. Напредва строителството на многофункционална зала в село Дебрен, която е в района на старото училище, в новото училище там пък се строи нов физкултурен салон. Предстои сградата на учебното заведение да се санира.

„В уилищния двор в Рибново правим спортна площадка. Там ще обезопасим и ще решим проблема с двете големи дерета. Един от най-важните ни обекти е ремонтът на моста над река Канина, свързващ селата Огняново и Марчево. Вече са излети фундаментите, след  двадесетина дни ще се постави и носещата конструкция”, каза кметът на Гърмен – Феим Иса.

Мостът между селата Огняново и Марчево в община Гърмен се нуждаеше от години спешен ремонт. Основите на съоръжението бяха напукани и имаше реална опасност съоръжението да рухне. Ежедневно по него преминават десетки автомобили и много пешеходци, тъй като мостът е единствената връзка за малките населени места в община Гърмен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене