Националния печат

печат

“24 часа”

Готвят 2 нови министерства в правителство на ГЕРБ

Нова структура на Министерски съвет предвижда управленската програма на ГЕРБ. Това казаха пред „24 часа“ от партийната централа на Бойко Борисов.

Иван и Андрей правят клипове на ЦИК

Клиповете на ЦИК за предизборната кампания ще бъдат възложени на фирма „Междинна станция“ ООД, чиито основатели и ръководители са известните водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов. „Мейлбокс“ ЕООД пък ще изработи печатните материали на комисията, съобщи вчера Камелия Нейкова, говорител на ЦИК.

“Капитал Daily

България може да загуби близо 400 млн. лв. еврофондове

2014 г. най-вероятно ще стане годината, в която България ще загуби най-много средства от европейските фондове. Това стана ясно от числата, изнесени на специална пресконференция на министъра на еврофондовете Илияна Цанова и представители на ресорните министерства, управляващи европейски пари. По оценка на служебното правителство, рискови до края на тази година са над 193.7 млн. евро, които ако не бъдат усвоени, ще се превърнат в най-голямата годишна загуба на евросредства досега.

Прокуратурата отказа да разследва Орешарски за закани срещу чиновници

Софийска градска прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по няколко сигнала, които граждани изпратиха в края на миналата година във връзка с изказването на бившия премиер Пламен Орешарски, че ще уволнява държавни служители, които протестират срещу правителството.

“Труд”

Песимизмът сред бизнеса се засилва

Оценките на предприемачите за бизнес климата у нас се влошават за трети пореден месец, отчете НСИ. Показателят измерва настоящото състояние на предприятията и очакванията на мениджърите за развитието на фирмите през следващите 6 месеца. През август показателят за бизнес климата в страната се е понижил с 1,6 пункта спрямо юли.

“Стандарт”

Лудогорец доведе “Реал”

„Лудогорец“ доведе в България кралете на европейския футбол. Жребият за Шампионската лига прати в групата на родните „орли“ сегашния носител на трофея „Реал“ (Мадрид), който десет пъти е ставал номер 1 в Европа. В София идва и британският колос „Ливърпул“, пет пъти ликувал като европейски първенец. Швейцарският „Базел“ е третият тим, срещу който ще се изправи родният шампион.

Министри и генерал в листите на ДПС

Трима министри от кабинета „Орешарски“ ще водят листи на ДПС, стана ясно вчера. Още един – социалният Хасан Адемов – ще е на избираемо място. В 23-и МИР в София начело ще е бившият спортен министър Мариана Георгиева, следвана от Станислав Анастасов, който ръководеше Министерството на околната среда и водите. Младият кадър ще поведе и листата на Движението във Видин.

“Монитор”

Следим през смартфона за тапи на пътя

От догодина ще можем да следим през смартфоните си къде по пътищата в страната има задръствания. Това ще стане възможно с пускането на третия етап от автоматизираната система за следене на трафика, съобщи за „Монитор” Николина Чапанова, директор в АПИ.

Минималната заплата скача до 400 лева

Минимална работна заплата (МРЗ) от 400 лева няма да навреди на бизнеса, смята вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Според него при определени условия тя може да бъде вдигната, защото е крайно време България да не е все „на опашката” на Европа по гарантирани минимални доходи.

“Сега”

България е 24-та в ЕС по усвояване на европейски пари

България трайно се представя зле в усвояването на европейските средства. По разплатени пари страната ни е едва на 24-то място от 28-те членки на Европейския съюз. Това сочи статистика за програмния период 2007-2013 г., представена вчера от вицепремиера по еврофондовете Илияна Цанова. По този показател сме равни с Италия, а след нас остават само Словакия, Румъния и Хърватска.

Служебни министри заговориха за вдигане на осигуровките

Без реално да имат правомощия за промяна на осигурителната система, служебните министри на труда и на здравеопазването заговориха по едно и също време за увеличаване на осигуровките. Мотивите на здравния министър Мирослав Ненков и на вицепремиера по социална политика Йордан Христосков са, че с по-високите вноски ще се реши проблемът с хроничния дефицит в двата сектора.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене