31-кг толстолоб на стръв, забъркана от ягоди и магданоз, улови в разлив на Места футболистът от Хаджидимово А. Кюмурджиев

Истински рекорд постави футболистът на „Места“ (Хаджидимово) Ангел Кюмуржиев при последния си рибарски излет и накара мнозина негови колеги да му завиждат. Известният като запален въдичар играч на хаджидимовци счупи собствения си рекорд преди паузата в риболовния сезон и продължи добрата тенденция да „надгражда“ постиженията си.

След като преди това на язовира над Садово извади 18-килограмов толстолоб, сега в един от своеобразните водоеми около река Места, образували се при поредния й разлив, полузащитникът „инкасира“ на сметката си 31-килограмов трофеен екземпляр, с който се бори почти 3 часа, докато го извади от водата. В крайна сметка Ангел Кюмурджиев се оказа победител, а в надхитрянето на „звяра” се включиха старите му бойни другари Иван Пиринлиев и Димитър Грънчаров.

Толстолобът е уловен на специална стръв, собствено производство на главния герой в събитието, забъркана от него с ягоди и магданоз. Веднага след успеха случката бе увековечена с фотос, който обаче отлежа малко в телефона на Ангел Кюмурджиев и в крайна сметка грейна на страницата му в социалните мрежи.

Рибата бе филетирана и грижливо прибрана във фризера на полузащитника на „Места“, а главата бе препарирана и ще заеме мястото си на „стената на славата“ в дома му. Очаква се толстолобът да бъде основна част от менюто на предстояща сбирка на открито, която ще устрои полузащитникът по случай рождения си ден, чието празнуване в по-широк кръг бе отложено от края на март за по-късен етап заради противоепидемичните мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене