Не регламентирани сметища опасват гоцеделчевското село Баничан, хората на нож искат незабавно почистване и спиране на вандалщината /СНИМКИ/

Нерегламентирани сметища опасват гоцеделчевското село Баничан. Хората са вдигнали ръце от боклуци  които се трупат в атрактивните места за разходка и частните им имоти .

Сигнал за вандалщината бе подаден и в Топ Преса  с молба кметицата Севриева и община Гоце Делчев да организират  трудови дни за почистване покрай река Туфча и канала  край селото и на всяка цена да се вземат мерки за прекратяване на свинщината  която замърсява околната среда .  И на двете нерегламентирани сметища  е пълно с бутилки,  торбички , строителни материали  ,стари дрехи и какво ли не .

Вече има и  доброволни патрули които следят и заснемат хора , каруци та чак и джипове които непрекъснато изхвърлят боклуци и създават нерегламентирани  сметища въпреки че всеки понеделник    фирма събира боклуците от кофите и контейнерите от селото .  Кадрите ще послужат за  искане на  наказания и глоби за хората изхвърлящи боклуци там където не трябва и нарушават   чистотата на околната среда която е природна даденост.

„ Не можем повече да търпим това безобразие , съсипани са   площи покрай реката и канала , съсипани са частни имоти , не можем да вървим след всеки недобросъвестен човек и да чистим, опитваме се да противостоим но сме безсилни . Това  са все едни и същи безотговорни хора   които пред домовете си имат  и кофи за боклук и контейнери и продължават  да замърсяват .Затова  призоваваме за помощ от институциите  „  искаме и солени глоби за нарушителите та дано се научат на ред“ , коментират жители на селото .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене