Мустафа Карадайъ: ДПС е единствената партия от предишното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори

Постигнахме много добър резултат на парламентарните избори, увеличихме резултатите си. Това каза на пресконференция председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
„ДПС е единствената партия от предишното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори. Докато другите две основни партии: БСП и ГЕРБ, загубиха над 300 000, другата над 450 000 гласа или 20 и съответно 37 мандата, ние увеличихме своите гласове с 20 000, а мандатите си с над 4. ДПС не загуби нито един мандат от тези, които имахме в предишното Народно събрание. Българските избиратели гласуваха с желание за промяна. Потвърждаваме, че разчитаме вота на избирателите като желание за промяна. От ДПС започнахме промяната от себе си. Още на изборите за членове на ЕП слоганът ни беше “Ние залагаме на младите“. На местните също заложихме на младите. На тези избори едни от най-младите листи бяха на ДПС. Започнахме промяната от себе си“, допълни той.
Карадайъ припомни един цитат от словото на нашия почетен председател от 2019 година: „Програмният кабинет за ускорено и догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно и политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората. Да покажем, че има светлина в тунела.“
,,Ето защо Движението за права и свободи няма да подкрепи правителство на срутилите се партии. Говоря за ГЕРБ и БСП. Но България трябва да участва в общия европейски дебат и затова, водени от грижата за хората и страната, бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, което да има ясни и точни цели, но без да участваме в него. Можем да предложим примерни цели, като например борбата с COVID-19, социално-икономическите мерки в подкрепа на бизнеса и Плана за възстановяване и устойчивост“, подчерта Мустафа Карадайъ.
В заключение лидерът на ДПС призова всички партии и коалиции в 45-тото Народно събрание за диалог и отговорност. „Ако трите нови политически формации не успеят да реализират на кабинет, ДПС е готови за нови избори още сега.“ завърши Мустафа Карадайъ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене